A-
A+

Hammar: "Så mycket bättre" lumpen för artister

Molly Hammar är en av årets värdinnor i 'Så mycket bättre'.
Molly Hammar är en av årets värdinnor i "Så mycket bättre".
TvTT

Inspelningen av TV4:s "Så mycket bättre" är i full gång. Molly Hammar och Anna Ternheim är säsongens två konstanter.

Det är den sjukaste upplevelsen jag har varit med om, säger Molly Hammar.

Annons

Annons

Måns Zelmerlöw tackade till slut ja till 'Så mycket bättre', efter att ha fått frågan flera gånger tidigare.
Måns Zelmerlöw tackade till slut ja till "Så mycket bättre", efter att ha fått frågan flera gånger tidigare.
Deltagarna kommer och går i TV4:s 'Så mycket bättre'. På plats under fredagen var Håkan Hemlin, Mats Wester, Anna Ternheim, John Engelbert, Molly Hammar, Daniela Rathana och Måns Zelmerlöw.
Deltagarna kommer och går i TV4:s "Så mycket bättre". På plats under fredagen var Håkan Hemlin, Mats Wester, Anna Ternheim, John Engelbert, Molly Hammar, Daniela Rathana och Måns Zelmerlöw.

Solen skiner på hotell Grå Gåsen på södra Gotland, där TV4:s underhållningsprogram har spelats in sedan starten 2010. För ett par år sedan förändrades formatet, och i stället för en fast grupp av artister, kan deltagarna komma och gå under inspelningens gång.

Som värdinna är Molly Hammar på plats under alla avsnitt och berättar nu om tuffa inspelningsdagar från morgon till kväll. Hon kallar det för "en dröm", även om hon hittills bara har snittat 4–5 sömntimmar per natt.

Det har varit sjukt hårt, "Så mycket bättre" är på många sätt som lumpen för artister, och på samma gång som ett kollo, säger hon.

Klippte sig som förebilden

Daniela Rathana, en av säsongens mer nybakade artister, har bara varit på Gotland ett dygn när TT träffar henne. I fjol släppte hon sitt debutalbum "Rathana club", nu ser hon fram emot att lära av sina äldre artistkollegor på plats.

Anne-Lie Rydé verkar vara den coolaste, finaste och klokaste kvinnan i världen. Jag färgade och klippte mitt hår precis som hon hade förr i tiden, för jag vill vara hon. Så jag längtar tills hon kommer hit, säger Daniela Rathana.

Hittills har Daniela Rathana varit ovanligt lugn under inspelningen, konstaterar hon.

Jag trodde att jag skulle vara den mest spårade personen, men jag är verkligen en gammal tant här, jag är så tyst och lugn, som en kyrkoherde.

Anna Ternheim har fått frågan om att medverka i programmet flera gånger, men det var först nu det kändes rätt. Tillsammans med Molly Hammar är hon på plats under hela inspelningen.

Det känns lyxigt att få uppleva hela resan, och sorglig när människor åker, vi umgås ju så intensivt. Det är kanske konstigt att känna så när man hänger så få dagar, men det är väldigt speciella omständigheter och man kommer nära fort. När man har hittat en dynamik och en trygghet förändras den, säger hon.

Annons

Annons

Kallas för "pappa"

Anna Ternheim konstaterar att hon med sina 44 år är en av säsongens äldsta artister.

Man vill kunna dela med sig av erfarenheter, men jag lär mig också otroligt mycket av de yngre. Vi har verkligen kommit fram under olika tider och musikbranschen har förändrats mycket under de här åren. Sedan satt man själv som ett litet barn när Olle Jönsson var här, som har hållit på i 50 år, säger hon.

TT: Vilka erfarenheter delar du med dig av?

Jag kände mycket prestationsångest och hade svårt att njuta i början av min karriär. Sedan har jag känt att det är viktigt att gå sin egen väg när man måste göra svåra val. Det har lönat sig att följa magkänslan.

Måns Zelmerlöw är den deltagare som har varit på plats längst, efter Molly Hammar och Anna Ternheim.

Jag kallas pappa här, Anna är mamma. Jag tror att jag är den lugna trygga, det kanske har att göra med att både jag och Anna har barn. Vi har en rätt så chill aura. Men det är spännande hur dynamiken förändras när gruppen byts ut. Det började väldigt homogent, lugnt och skönt, sedan har det blivit mer och mer stimmigt, säger han.

Måns Zelmerlöw berättar att han har valt att framföra alla av sina tolkningar på svenska.

Det var spännande och skrämmande, du kan inte gömma dig bakom orden på samma sätt. Men det gick väldigt bra och gav mersmak dessutom.

TT: Så det kanske blir mer musik på svenska?

Någon gång! Jag förstår varför många artister som gör "Så mycket bättre" börjar sjunga på svenska, det är någonting annat att göra det, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.