A-
A+

Hammarby föll på straffar: Hoppas de gråter ut

Hammarbys Paulinho missar sin straff vid den avgörande straffläggningen mot Basel.
Hammarbys Paulinho missar sin straff vid den avgörande straffläggningen mot Basel.
FotbollTT

Europaäventyret är över för Hammarby.

Efter en mäktig upphämtning mot Basel föll Stockholmslaget till slut på straffar – där Darijan Bojanic och Paulinho stod för varsin grov miss.

Jag hoppas de gråter ut ikväll, säger tränaren Miloš Milojević till Aftonbladet.

Annons

Annons

Basel hade 3–1 att gå på inför returmötet mot Hammarby i Europa Conference League-kvalet – men "Bajen" reste sig och höll liv i drömmen om gruppspel.

I regnet på Tele2 arena klev islänningen Jon Gudni Fjoluson fram och gjorde 1–0 i den 48:e minuten på nick. Sex minuter senare utökade han till 2–0 på ett långskott och fixade en förlängning.

När inhoppande Aziz Ouattara stötte in 3–0 från nära håll var vändningen fullbordad.

Men Basel kom tillbaka.

Bortalaget inledde en kraftig forcering och fick till slut utdelning. En Baselspelare kapades i straffområdet, varpå domaren pekade på straffpunkten. Brasilianske anfallaren Arthur stegade fram och skickade in reduceringsmålet, som tog matchen till en straffläggning.

"Gillar inte lotterier"

Där inledde både Darijan Bojanic och Paulinho med varsin grov miss. Hammarbymålvakten David Ousted höll någorlunda liv i tillställningen med en räddning, men Basel utnyttjade övertaget och avgjorde i den femte omgången (4–3).

Det blir straffar och det är som ett lotteri. Jag gillar inte lotteri. Jag gamblar inte, har aldrig gjort det och kommer aldrig göra det. Jag tänker alltid att det är bäst att de som vill ta straffar ska ta straffar. Om det är några som ska ta straffar så är det Darijan (Bojanic) och Paulinho, säger tränare Miloš Milojević till Aftonbladet och fortsätter:
Jag hoppas bara att Darijan och Paulinho gråter ut i natt och kommer taggade i morgon. De mår dåligt. Fotboll är ett känslokrig. För supportrar, tränare och alla.

I och med förlusten går Hammarby miste om närmare 30 miljoner kronor i prispengar.

Det är lite blandade känslor nu. Men en stark match med bra prestation från den första till sista minuten. Vi var det bättre laget som vill göra mer, säger Milojević.

Annons

Annons

Elfsborg utslaget

Elfsborg hade ett hopplöst läge efter 0–5 i bortamötet med nederländska Feyenoord. Ändå gjorde Boråslaget ett gott försök att vända underläget. Johan Larsson satte en frispark i mål strax före pausvilan. Fem minuter in i andra halvlek gjorde Alexander Bernhardsson 2–0.

Feyenoords Guus Til reducerade till 2–1 tio minuter senare. I den 77:e minuten gjorde Marokhy Ndione 3–1 för Elfsborg.

Det räckte dock inte. Feyenoord är vidare med sammanlagt 6–3.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!