Hammarby: "Inget juniorlag som kommer hit"

Hammarbys tränare Stefan Billborn. Arkivbild.
Hammarbys tränare Stefan Billborn. Arkivbild.
FotbollTT

Annons

Annons

Hammarbys motståndare i Europa League-kvalet, ungerska Puskas Akademia, rapporterades i förra veckan ha coronafall i truppen.

På onsdagen spreds uppgifter om att hela A-laget därför satts i karantän och att laget som skickas till Stockholm för torsdagens match består av reserver och juniorer.

Hammarbys tränare Stefan Billborn säger att kanske hälften från det ordinarie laget inte är med, men att det inte är fråga om ett helt utbytt lag som ska möta Hammarby i den första kvalomgången. Billborn säger att han jämfört truppen som lämnats in till Uefa med laget som spelade en träningsmatch mot Slovan Bratislava den 2 augusti.

Nio spelare på (Uefa)listan deltog i matchen mot Slovan Bratislava. Det är inget juniorlag som kommer hit. Det är deras A-lag. Vi har tagit ut klipp och tittat på dem, säger Billborn till Expressen.
Det är inte många spelare som är frånvarande från deras lag som det snackats om. Hälften är kanske inte med, sedan är hälften med. Bilden blir att de skickar hit ett gäng 16-åringar men det stämmer inte. Vi måste ha en jäkla respekt för Puskas.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons