A-
A+

Hammarby segrare i Stockholmsderbyt

Hammarbys Emma Jansson blev tvåmålsskytt mot Djurgården.
Hammarbys Emma Jansson blev tvåmålsskytt mot Djurgården.
FotbollTT

Hammarby tappade ledningen två gånger mot Djurgården. Men tredje gången höll det hela vägen. 3–2-segern i Stockholmsderbyt gör att nykomlingen lyfter i den damallsvenska tabellen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det blixtrade och åskade under uppvärmningen – och när derbyt blåstes igång var det i ett blixtrande tempo på Hammarby IP. Hemmalaget gjorde 1–0 redan efter sju minuter när Emilia Larsson med fin precision lyfte in en frispark som Madelen Janogy, med lika bra tajming, nickade in i mål.

Men Djurgården svarade omgående. I minuten efter slog Sara Olai ett inlägg som till slut nådde fram till Elizabeth Addo som sköt in sitt första mål i Djurgårdströjan.

Den första halvleken var intensiv med böljande spel – och den andra halvleken bjöd också den på skiftningar i spelet. Till den kom Hammarby ut på planen utan sin bästa målskytt Madelen Janogy, som ersattes av Frida Thörnqvist.

Jag fick en smäll, jag vet inte vad det är, det var mer säkerhet. Vi ville inte chansa, men förhoppningsvis kommer det inte vara några problem. Men det var otroligt tufft att stå vid sidan, jag försökte bidra med så mycket energi jag kunde, säger Madelen Janogy till Aftonbladet efter matchen.

Straffmål

Inbytta Thörnqvist visade sin löpvilja direkt genom att ordna en straff fem minuter in i den andra halvleken när hon löpte på en djupledsboll och kapades av Djurgårdsmålvakten Kelsey Daugherty. Från straffpunkten var Emma Jansson hur säker som helst när hon satte 2–1 till hemmalaget.

Djurgården skulle dock komma tillbaka ännu en gång när Hayley Dowd höll sig framme på en hörna och petade in 2–2 efter 77 minuters spel.

Oavgjort kändes kanske ganska rättvist sett till den böljande matchbilden. Men Hammarby ville inte tappa ännu en seger i slutminuterna, vilket hänt tidigare under säsongen.

Annons

Annons

"Otroligt viktig"

I den 82:a minuten stormade Elsa Karlsson fram på sin vänsterkant, sköt in bollen i straffområdet där Emma Jansson fanns och blev matchvinnare när hon placerade in sitt andra mål för dagen – till vilt Hammarbyjubel.

Hon är otroligt viktig för vårt lag, säger Janogy om Jansson.

Djurgården tryckte på för att kvittera en tredje gång, men den här gången höll Hammarby undan och vann med 3–2.

Hammarby har nu åtta poäng på sex omgångar vilket gör att laget ligger på en sjätteplats i tabellen. Djurgården är kvar på nästjumboplats, med tre poäng.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss