A-
A+

Hammarlunds nya olycka – korsbandet av

Pauline Hammarlund, till vänster, har slitit av korsbandet och blir borta från fotbollsplanen ett bra tag. Arkivbild.
Pauline Hammarlund, till vänster, har slitit av korsbandet och blir borta från fotbollsplanen ett bra tag. Arkivbild.
FotbollTT

Häckens Pauline Hammarlund blir borta från fotbollen en längre tid. 27-åringen, som plågats av knäskador under karriären, har slitit av korsbandet.

"Det blir tyngre för varje gång", säger Hammarlund till Häckens hemsida.

Annons

Annons

Annons

Annons

Hammarlund gjorde tolv allsvenska mål i fjol och var en av nyckelspelarna när Häcken (då under namnet Göteborg) tog klubbens första SM-guld.

Men i jakten på att försvara mästartiteln får Häcken klara sig utan sin anfallsstjärna, som gjort två mål på de inledande sex matcherna den här säsongen.

I helgens 3–0-seger mot Eskilstuna byttes Hammarlund ut strax före paus, efter att ha vridit knäet tidigt i matchen. En magnetkameraundersökning visar nu att korsbandet är av, och därmed är stora delar av säsongen, inklusive drömmen om OS-spel, förstörd.

"Det känns jättetungt såklart. Jag var inställd på att något skulle vara trasigt, det kände jag när det hände, men jag var inte beredd på att det skulle vara korsbandet", säger Pauline Hammarlund.

Det är inte första gången som ett knä sätter stopp för Hammarlund. Hon missade i princip hela 2018 på grund av problem med knäskålssenorna, och året därpå höll en meniskskada henne borta från spel en längre tid.

"Det blir tyngre för varje gång och det känns såklart att aldrig få vara hel en längre tid. Det jag tar med mig nu är att jag har kommit tillbaka ännu starkare efter mina tidigare operationer, speciellt efter den senaste, där jag gjorde min bästa säsong någonsin efter", säger Pauline Hammarlund.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss