Han är bäst av de unga i Europa

Dortmunds Erling Braut Haaland har utsetts till Europas bästa unga spelare. Arkivbild.
Dortmunds Erling Braut Haaland har utsetts till Europas bästa unga spelare. Arkivbild.
FotbollTT-NTB

Norrmannen Erling Braut Haaland är den bästa unga fotbollsspelaren i Europa. Den italienska tidningen Tuttosport tilldelar honom utmärkelsen Golden Boy.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Haaland, som är den första norrmannen att få priset, snuvar därmed bland annat den svenska supertalangen Dejan Kulusevski på priset. Kulusevski var en av de 20 nominerade tillsammans med bland andra Ansu Fati i Barcelona och Mason Greenwood i Manchester United.

"Han är den förste skandinaven. Den förste från Norden. En gigantisk överraskning eftersom han kommer från ett land där fotboll absolut inte är en nationalidrott. Där uppe dominerar skidåkningen", skriver tidningen.

Priset ges till Europas bästa spelare under 21 år och vinnaren utses av tidningen efter en omröstning bland 40 sportjournalister i världen.

20-årige Haaland har sedan övergången från Salzburg till Dortmund i januari gjort 27 mål på 29 matcher. Under hösten har han gjort elva mål på lika många matcher.

Även i det norska landslaget har han haft stora framgångar under 2020 och gjorde bland annat sitt första hat trick i matchen mot Rumänien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons