A-
A+

Han satsade sig ur krisen

Henrik Sauers restaurang Matateljén har lyckats förhållandevis bra under coronapandemin.
Henrik Sauers restaurang Matateljén har lyckats förhållandevis bra under coronapandemin.
EkonomiTT

Bokningspärmen har aldrig gapat helt tom under pandemin. Fortfarande är det dock en utmanande situation, konstaterar krögaren Henrik Sauer.

Annons

Annons

Annons

Annons

Hans restaurang Matateljén i Enskede söder om Stockholm har kunnat dra nytta av sitt läge. Utanför Stockholms citykärna har många vänt sig till restaurangen när pandemin gjort att man tvingats jobba hemifrån.

Under den här perioden har det aldrig varit så att det gått riktigt dåligt för oss även om det naturligtvis varit svajigt i vissa perioder. Men vi är belägna i en hyfsat välbärgad villaförort där folk jobbat hemma, säger Henrik Sauer.
Jag kan utgå från mig själv, jag har inte under pandemin åkt kommunalt för att ta mig in till stan för att gå och äta på restaurang.

Bokningsläget för närvarande beskriver han som "okej", där det till exempel under fredagar och lördagar är fullsatt.

Sedan ska man komma ihåg att fullsatt inte är som fullsatt i vanliga fall. Vi har halverat antalet platser och får stänga mycket tidigare nu på kvällen på grund av restriktionerna så vi kan inte ha den här andra sittningen.

I en väldigt speciell situation valde han dock att utöka verksamheten och under pandemin har man köpt en grannlokal som i sin tur öppnade i januari, främst då inriktad på hämtmat vilket visat sig lyckat med ökad omsättning för hela verksamheten. Om Henrik Sauer tittar framåt ser det också ännu mer förhoppningsfullt ut. De ändrade restriktionerna från och med 1 juni bör ge ett betydande intäktslyft, bedömer han.

Det kommer få stor betydelse, jag räknar med att kunna dubbla antalet gäster. Det är en chansning men jag skulle säga att det kan gå 30 procent bättre.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss