A-
A+

"Han tillförde rockvärlden klass"

Beskedet om att Rolling Stones trumslagare Charlie Watts har gått bort berör många av kollegorna i musikvärlden. Arkivbild.
Beskedet om att Rolling Stones trumslagare Charlie Watts har gått bort berör många av kollegorna i musikvärlden. Arkivbild.
NöjeTT-Reuters

Efter beskedet om rocklegendaren Charlie Watts bortgång strömmar nu hyllningarna och kondoleanserna in från musikvärlden.

Annons

Annons

Den brittiska stjärnan Elton John kallade det "en mycket sorglig dag". "Charlie Watts var den ultimata trummisen. Den snyggaste av män och ett lysande sällskap. Mina djupaste kondoleanser till Shirley, Seraphina och Charlotte. Och naturligtvis till The Rolling Stones", skriver han på Facebook.

Paul McCartney säger i en video på Twitter att han visste att Charlie Watts var sjuk, men inte att det var så här illa. "Han var en fantastisk man. Massor av kärlek till hans familj och kondoleanser till Stones. Det är ett hårt slag för dem eftersom Charlie var en klippa och en fantastisk trummis, stadig som berget", säger han.

Ytterligare en Beatlesmedlem, Ringo Starr, skriver på Twitter: "Gud välsigne Charlie Watts, vi kommer att sakna dig, frid och kärlek till familjen."

Brian Wilson, låtskrivare och förgrundsfigur i det legendariska popbandet The Beach Boys, säger på Twitter: "Jag är chockad beskedet om Charlie Watts. Jag känner verkligen med hans familj. Charlie var en fantastisk trummis och jag har alltid älskat Stones musik."

Gitarristen Steve van Zandt Twittrar: "Det här är fruktansvärt chockerande. Inte bara en av de största trummisarna i ett av de bästa banden genom tiderna, utan en gentlemännens gentleman. Han tillförde på egen hand riktig klass till rockvärlden. Rock'n'roll kommer att sakna honom djupt."

Kiss-medlemmen Paul Stanley skriver på Twitter: "Förfärliga nyheter. En av de sanna tidlösa ikonerna och Stones ryggrad. Svårt att greppa förlusten. Så sorgligt."

Även brittiska syntbandet Duran Duran kommenterar Watts bortgång på Twitter: "Charlie Watts var en absolut inspiration för mängder av trummisar sedan 1960-talet. En man av nåd, stil, värdighet och lugn."

"Vila i frid Charlie Watts, en av de största rocktrummisarna någonsin och en riktig gentleman", skriver den kanadensiska rockmusikern Bryan Adams på Twitter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!