A-
A+

Han vann "Robinson"

Dennis Johansson vann årets 'Robinson'-final över Joanna Swica och Annki Nilsson. Pressbild.
Dennis Johansson vann årets "Robinson"-final över Joanna Swica och Annki Nilsson. Pressbild.
TvTT

Dennis Johansson övervann kyla, hunger och hemlängtan och vann årets "Robinson".

Det var det mest extrema jag har varit med om, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Dennis Johansson vinner årets 'Robinson'. Pressbild.
Dennis Johansson vinner årets "Robinson". Pressbild.

Han kom in som förstärkning i lag Syd i utbyte mot en flugsmällare, en deo och en tandborste. Efter några hårda veckor i Haparanda skärgård och en lång finaltävling var det Dennis Johansson som klättrade upp på plattformen och tände vinnarelden i årets "Robinson"-äventyr.

Det var en otrolig upplevelse. Det var något stort, som man aldrig hade kunnat tänka sig när man kom dit, att man till slut skulle stå högst upp som vinnare, säger han.

Kall och hungrig

Den nu 33-årige Skellefteåbon hade ingen speciell taktik eller hemligt vapen i dokusåpan, förutom hårt jobb och sin egen personlighet.

Jag var bara mig själv och gjorde så bra ifrån mig på tävlingarna som jag kunde. Jag hoppades att det skulle räcka, säger han.

Men inspelningen var riktigt tuff. Johansson tycker inte att det riktigt framgick i programmet hur tuff tillvaron var för deltagarna.

På tv ser det ut som att vi bara sitter framför lägerelden och käkar hela tiden. Men det var bara en liten del. Man fryser och är hungrig hela tiden. Det var det mest extrema som jag har varit med om.

Annons

Annons

Friade efter inspelningen

Minst lika svårt var det att vara ifrån sambon Ida, konstaterar han. I programmet berättade han att han tänkte fria så fort han kom hem igen. Och efter inspelningen stod han fast vid sitt löfte.

Vi ska gifta oss när pandemin tar slut. Allt är klart och jag har köpt ringar.

Paret väntar dessutom barn.

Det är mycket som händer här. Mycket roligt att se fram emot, säger Johansson med ett skratt.

Vill göra mer tv

Till vardags jobbar han som byggnadsarbetare och platschef. Samtidigt har deltagandet gett honom blodad tand, och han skulle gärna vilja synas i tv igen.

Jag kommer inte att vara "Robinson-Dennis" liksom. Men det är jätteroligt att få vara i rampljuset och jag kommer att ta mina tillfällen för att försöka synas och höras igen, säger han.

Förutom äran har Dennis Johansson nu kammat hem en halv miljon kronor i prispengar.

Jag ska försöka att förvalta dem väl. Det blir lite till en bröllopsfest och vi får se vad det blir av resten. Jag har inte planerat så långt än.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!