A-
A+

Handbollsstjärnan smittad – EM-genrep stoppat

Sverige och Nederländerna möttes i en landskamp i Alingsås i torsdags, som Sverige vann.
Sverige och Nederländerna möttes i en landskamp i Alingsås i torsdags, som Sverige vann.
HandbollTT

Handbollslandslagets genrep inför EM, dagens landskamp mot Nederländerna, ställs in. Detta efter att Hampus Wanne testat positivt för covid-19 tillsammans med en nederländsk spelare.

Landslagsledningen ska nu se till att reservspelare coronatestas ifall de som kan behövas tas in till EM.

Annons

Annons

Det finns en oro över att fler spelare kan smittas av coronaviruset inför EM i Slovakien och Ungern, som inleds i nästa vecka. Detta efter att vänstersexan Hampus Wanne testat positivt vid fredagens PCR-test.

Wanne var coronasjuk i november, men landslagsläkaren Daniel Jerrhag säger att man betraktar hans nya positiva test som en ny sjukdom.

Hans fall är lite svårt att sätta i relation till de andra vi har eller har haft. Det gör att vi måste misstänka att det finns möjlighet att fler blivit smittade, säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag vid en digital pressträff.
Vi har inkubationstid, men med lite tur klarar vi oss från nya fall fram till avresan. Men det finns en risk att den som Wanne har bott med testar positivt.

Gör fler tester

Jerrhag berättar att landslaget nu ska PCR-testas både lördag och söndag, samt göra det planerade PCR-testet på måndag inför tisdagens avfärd till Slovakien.

Dessutom börjar landslagsledningen att spana på bruttotruppen på 17 spelare, utöver de 18 som är uttagna till EM, för att se till att några av dem nu coronatestas för att om möjligt kunna tas in i EM-truppen.

Vi har pratat om 35-mannalistan och vilka vi önskar låta testa. Det är på alla positioner för vi vet att det går snabbt (med smittspridningen), säger förbundskaptenen Glen Solberg vid pressträffen.

Annons

Annons

Inga vänstersexor

Det mest akuta kan bli att ta in en vänstersexspelare, eftersom båda är smittade och sitter i sju dagars coronakarantän. Förutom Wanne är det Lucas Pellas som testade positivt för några dagar sedan. Pellas har inte varit med truppen under EM-uppladdningen i Alingsås eftersom han suttit i karantän då han haft en närstående som varit smittad.

Solberg säger att det mest akuta är att ta hand om de spelare man har i truppen som nu får gå tillbaka till att umgås och träna i väldigt små bubblor, rumsvis.

Det här är ett bakslag efter att vi var tillbaka och kunde spela match och skulle haft match idag. Men det viktigaste är att ta hand om spelarna, de börjar bli trötta på det här, säger Solberg
Vi ska se till att de kan få träna så bra som möjligt och hålla humör och stämning uppe så gott vi kan.

Hoppas på Boquist

Förutom Pellas och Wanne sitter den assisterande förbundskaptenen Martin Boquist i karantän efter att ta testat positivt. Solberg hoppas att han ska vara frisk till avresan på tisdag och att man därmed klarar sig med de ledare man har.

Sverige mötte Nederländerna i en landskamp i torsdags i Alingsås. Då vann Sverige med 34–30. Det blir nu Sveriges enda EM-förberedande match. Sverige inleder EM i Slovakien och Ungern med match mot Bosnien och Hercegovina på torsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.