A-
A+

Hanna Stjärne respekterar Skavlans beslut

Fredrik Skavlan gör sista säsongen av sin talkshow i höst. Arkivbild.
Fredrik Skavlan gör sista säsongen av sin talkshow i höst. Arkivbild.
TvTT

Fredrik Skavlan gör den sista säsongen med sin talkshow i höst. Under hans paus har Carina Bergfeldt haft stora framgångar med sitt program men SVT:s vd kan inte säga något om huruvida Bergfeldt blir Skavlans ersättare.

Annons

Annons

Annons

Annons

Under sin föräldraledighet har Fredrik Skavlan bestämt sig för att sluta med det program som varit hans eget sedan 2009.

"Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till", säger han i ett pressmeddelande.

Under åren har han gjort 284 "Skavlan"-program. I framtiden hoppas han kunna vara ”lite mer Fredrik, och lite mindre Skavlan”.

SVT:s vd Hanna Stjärne respekterar hans beslut:

Jag har stor respekt och förståelse för att han vill gå vidare efter alla de här åren. Hans talkshow har varit en fantastisk mötesplats i SVT, och i både Sverige och Norge. Vi kommer så klart att jobba vidare med talkshows och är väldigt tacksamma för den här tiden med Fredrik.

TT: Är beslutet enbart Skavlans eget?

Ja, Fredrik har varit föräldraledig nu och han har valt att det här blir hans sista säsong. Vi har så klart haft nära kontakt med honom.

TT: Blir det mer med Carina Bergfeldt i stället?

Vad det blir i stället får vi se, men vi är väldigt glada över den stora framgång som Carina Bergfeldts talkshow haft under våren. Det var en varm mötesplats och det programmet kommer att fortsätta.

Inspelningarna av den sista säsongens tolv "Skavlan"-program drar igång i september.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr