A-
A+

Hansson i guldjakt – Sjöström snabbast

Louise Hansson var snabbast i försöken på 100 meter fjäril.
Louise Hansson var snabbast i försöken på 100 meter fjäril.
SimningAbu Dhabi, TT:s utsände

Både Louise Hansson och Sarah Sjöström var snabbast i försöken i kortbane-VM i Abu Dhabi.

Hansson dominerade 100 meter fjäril och får dubbeljobba i eftermiddag med både semifinal och guldjakt på 50 meter ryggsim inom 40 minuter.

Annons

Annons

Sarah Sjöström efter försöken på 50 meter fritt där hon var snabbast.
Sarah Sjöström efter försöken på 50 meter fritt där hon var snabbast.
Det har jag tränat på hela säsongen, 40 minuter är relativt lång tid, säger hon.

Semifinalen på 100 meter fjäril avgörs före finalen på 50 meter ryggsim där hon var snabbast i semifinalen och slog svenskt rekord. Hon jagar sitt andra ryggsimsguld efter skrällen på dubbla distansen i början av mästerskapet.

Jag är ändå glad att det är fjärilen som går före ryggsimmet. Om det skulle gå bra så är det många känslor inblandade, så det är skönt att ha finalen efteråt, säger hon.

"Mycket att jobba på"

Hansson noterade 56,04 i försöken – 78 hundradelar över sitt svenska rekord. Hon var drygt fyra tiondelar före amerikanska tvåan Claire Curzan.

Jag tyckte jag höll det väldigt kontrollerat och försökte bara lyssna på kroppen. Jag har bara kört en 50:a fjäril på hela veckan så det var många detaljer som inte riktigt satt där. Det finns mycket att jobba på, men det var skönt att få det gjort, säger Hansson som är guldfavorit på distansen och den i startfältet som simmat snabbast i år.

I försöken på 50 meter fritt simmade Sarah Sjöström och Michelle Coleman i samma heat. Båda tog sig vidare till semifinal när Sjöström vann heatet på tiden 23,31, snabbast tid av alla i försöken, och Coleman blev fyra på 24,15.

Det var bra. Jag har varit stabil på 50 meter fjäril och 50 meter fritt hela säsongen, säger Sjöström som tog sitt andra individuella silver på VM i går på 50 meter fjäril.

Annons

Annons

"Taggad att simma fort"

Då fick hon stryk av Ranomi Kromowidjojo, Nederländerna, men nu var svenskan 55 hundradelar före. Kromowidjojo hade fjärde bästa tid.

Katarzyna Wasick, Polen, var näst snabbast, 32 hundradelar efter Sjöström.

Sjöström har semifinal i kväll och går allt som förväntat även i lagkappen 4x50 meter fritt har hon flera lopp på distansen innan den individuella finalen i morgon kväll.

Jag är taggad att simma fort på 50 meter fritt. I och med att vi har lagkappen i morgon också så jag har tre lopp på 50 meter fritt innan finalen, vilket kan vara väldigt bra för mig för att slipa olika detaljer, säger Sjöström.

Michelle Coleman gick också vidare med nionde tid på 24,15. På dubbla distansen blev det hennes slutplacering, så hon missade finalen med knapp marginal.

Det kändes okej, jag har inte simmat på två dagar, så det var skönt att komma i gång igen. Jag vill inte komma nia igen, så det är bara att gå in och köra i kväll, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.