A-
A+

Här är åtta nya uttagna OS-svenskar

Kanotisten Petter Menning är uttagen till OS i Tokyo. Arkivbild.
Kanotisten Petter Menning är uttagen till OS i Tokyo. Arkivbild.
SportTT

Ytterligare åtta svenska idrottare har fått OS-klartecken av Sveriges olympiska kommitté. Därmed består Sveriges OS-trupp i nuläget av drygt 100 aktiva.

Annons

Annons

Annons

Annons

Badmintonspelaren Felix Burestedt, kanotisten Petter Menning, tennisspelaren Rebecca Peterson samt den seglande 470-besättningen Olivia Bergström och Lovisa Karlsson kan alla ställa in sig på OS i Tokyo i sommar. Samtliga utom Menning, OS-tia i Rio de Janeiro för fem år sedan, är uttagna via framtidskriteriet.

OS-klara är också pingistrion Anton Källberg (singel och lag), Kristian Karlsson (lag) och Jon Persson (reserv) som redan i förra veckan presenterades av svenska bordtennisförbundet som tänkta komplement till den tidigare uttagne världsåttan Mattias Falck.

Truppen växer nu till 104 aktiva och vi är snart uppe i 20 idrotter och det kommer vi passera. Kanske hamnar vi till slut runt 140 aktiva totalt, truppen kommer bli stark och vi siktar på att göra det ännu bättre än i Rio, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo vid en pressträff.

Knappt hälften av de redan uttagna är namngivna och dessutom finns lag i fotboll, handboll och ridsport.

Nästa OS-uttagning sker redan den 26 maj, då mountainbikecyklisten Jenny Rissveds – guldmedaljör i Rio – kan vara en som får grönt ljus.

Vi har ännu ingen verifierad svensk kvotplats. Jenny har ju nått resultat för grundkritieriet men hon har ingen internationell plats ännu. Vi hoppas att hon får det den 25 maj när det internationella kvalet stänger, säger Reinebo.

OS i Tokyo invigs den 23 juli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!