Här är tv-sportens höjdpunkter i jul

Trefaldige världsmästaren Michael van Gerwen är favorit att vinna även årets VM i London – en av julhelgens tv-höjdpunkter i sportvärlden. Arkivbild.
Trefaldige världsmästaren Michael van Gerwen är favorit att vinna även årets VM i London – en av julhelgens tv-höjdpunkter i sportvärlden. Arkivbild.
Tv-sportTT

Junior-VM, Tour de ski och... dart.

När skinkan är uppäten och klapparna öppnade finns det gott om sport i tv att titta på i mellandagarna.

Här är ett urval:

Annons

Annons

Annons

Annons

+ Junior-VM i ishockey, 26/12-6/1

Eftersom turneringen spelas i Edmonton är tidsskillnaden åtta timmar, så räkna med långa nätter framför tv:n i många fall när Juniorkronorna utmanar om titeln. SVT och Nent/Viaplay turas om att visa matcherna. Sveriges spelprogram:

26/12 SVT 20.00 Sverige–Tjeckien.

29/12 TV6 00.00 Österrike–Sverige.

31/12 SVT 03.30 Ryssland–Sverige.

1/1 TV6 03.30 Sverige–USA.

2-3/1 Kvartsfinaler.

5/1 Semifinaler.

6/1 Final.

+ Tour de ski, 1-10/1

Norge stannar hemma på grund av coronarädsla men alla svenska stjärnor förutom Charlotte Kalla deltar i år i etapploppet som inleds senare än vanligt, först på nyårsdagen. SVT sänder alla loppen.

1-3/1 Sprint (fri stil), masstart (klassisk stil) och jaktstart (k) i Val Müstair, Schweiz.

5-6/1 10/15 km (f) och 10/15 km jaktstart (k) i Toblach, Italien.

9-10/1 10/15 km masstart (k), sprint (k) och 10 km (f) masstart med finalklättring uppför Alpe Cermis i Val di Fiemme, Italien.

+ Premier League

Julen är som vanligt en intensiv period för engelska högstaligan som matchar intensivt. Mellan annandagen och den 4 januari är det bara på nyårsafton det INTE spelas någon Premier League-fotboll. Några av stormatcherna på Nent/Viaplay är:

26/12 13.30 Leicester–Manchester U.

26/12 18.30 Arsenal–Chelsea.

28/12 21.00 Everton–Manchester C.

30/12 21.00 Newcastle–Liverpool.

3/1 17.30 Chelsea–Manchester C.

+ Backhoppningen i Garmisch-Partenkirchen

Enda dagen på året då den klassiska vintersporten får glänsa är på nyårsdagen då SVT sänder från södra Tyskland. I riktas ljuset mot den fenomenale norrmannen Halvor Egner Granerud som vunnit alla de fem senaste världscuptävlingarna inför den tyskösterrikiska backhopparveckan som Garmischtävlingen är en del av.

Granerud utmanas främst av polacken Kamil Stoch och tysken Karl Geiger, som dock har testats positivt för covid-19 och riskerar att missa tävlingen.

+ Dart-VM, 15/12-3/1

Ett allt större kultfenomen som numera visas på Viaplay, dartsportens stora mästerskap brukar vara en stor publikfest i Alexandra Palace i London. I år blir stämningen sämre sedan arrangörerna fått skrota planerna på att släppa in publik eftersom London befinner sig i coronalockdown.

Den andra omgången avslutades dagen före julafton och efter ett fyra dagar långt juluppehåll fortsätter spelet. På nyårsdagen stiger temperaturen med slutspelet som leder fram till finalen den 3 januari.

Ende svensken, Daniel Larsson, blev tyvärr utslagen i första omgången.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons