-
+

Hård kamp i första deltävlingen

Arvingarna är tillbaka i Melodifestivalen. Pressbild.
Arvingarna är tillbaka i Melodifestivalen. Pressbild.
MelodifestTT

Arvingarna levererar en svängig dansbandsdänga, Danny Saucedo satsar på soulfunk och Kadiatou inleder poppigt. Årets första deltävling i Melodifestivalen bjuder även på Göteborgsrock och schlager.

Annons

Annons

Kadiatou inleder årets Melodifestival. Pressbild.
Kadiatou inleder årets Melodifestival. Pressbild.

Den tidigare "Idol"-tvåan Kadiatou har fått äran att inleda hela Melodifestivalkalaset. Glatt och fartfyllt lär det bli, trots den tomma arenan och den rumsliga distansen. Hennes peppiga poplåt "One touch" är som gjord för de kommersiella radiokanalerna. Bakom bidraget ligger bland andra låtskrivarveteranerna Joy Deb och Linnea Deb – duon skrev Måns Zelmerlöws Eurovisionvinnare "Heroes" 2015.

Efter Kadiatou kliver hårdrockgruppen Lillasyster från Göteborg upp på scenen. Bidraget "Pretender" inleds med raspiga röster och hårda gitarriff. Att det blir pyroteknik i numret är ingen högoddsare.

Tillbaka i tävlingen

Melodifestivaldrottningen Jessica Andersson är tillbaka i tävlingen för åttonde gången. Det schlagerdoftande popbidraget "Horizon" passar utmärkt för den som vill rösta vidare någonting tryggt och traditionellt till Europascenen. Om det blir någon vindmaskin? Såklart.

Paul Rey slog igenom för den svenska publiken i förra årets Melodifestival med hitlåten "Talking in my sleep". Tidigare har han arbetat internationellt med bland andra Snoop Dogg på låten "California dreaming", men nu tycks 28-årigen från Lund vara här för att stanna. Paul Rey-fans lär känna igen sig i årets bidrag "The missing piece": en minimalistisk och finstämd poplåt.

Annons

Annons

Dannys ordramsor

Dansband för hela slanten blir det när det är Arvingarnas tur. Med bidraget "Tänker inte alls gå hem" är det som att Casper Janebrink och gänget har lagrat all utebliven dansbandsenergi från det dystra coronaåret 2020, för att nu fullkomligt explodera i genren. Den medryckande refrängen lär gå varm på såväl dansbanor som förskolor i framtiden. Småbarnsföräldrar, ta betäckning!

Tempot sänks igen när Nathalie Brydolf levererar den känslosamma kärleksballaden "Fingerprints". 25-åringen från Stockholm debuterar i Melodifestivalen, men har tidigare synts i tv-produktioner som "Idol" och "Bachelor".

Sist ut är Danny Saucedo, en av årets stora förhandsfavoriter. Det har gått nio år sedan han kom tvåa i tävlingen efter Loreen – nu överger Saucedo pojkpop på engelska för den soulfunkiga "Dandi dansa" på svenska. En svängig låt full av ordramsor med potential att sätta sig på hjärnan.

Den första deltävlingen sänds lördag 20.00 i SVT1.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss