A-
A+

Hårda straff efter skandalscenerna

Uppvärmningen under kvartsfinalmötet mellan Marseille och Paok i Europa Conference League blev stökig. Nu straffas båda klubbarna av Uefa.
Uppvärmningen under kvartsfinalmötet mellan Marseille och Paok i Europa Conference League blev stökig. Nu straffas båda klubbarna av Uefa.
FotbollTT

Marseille tvingas stänga delar av arenan i kommande semifinalen i Europa Conference League mot Feyenoord.

Detta efter stökigheter under kvartsfinalmötet mot Paok.

Annons

Annons

Det var under Europa Conference League-kvartsfinalen mellan franska Marseille och grekiska Paok den 7 april som de tråkiga scenerna utspelade sig.

Matchens start blev rejält försenad sedan fans avfyrat fyrverkeripjäser och kastat rökbomber och stolar under uppvärmningen, rapporterade franska RMC Sport.

Straffas med böter och biljettförbud

Nu straffar Europeiska fotbollsförbundet, Uefa båda klubbarna rejält.

Marseille, som gick vidare och ska möta Feyenoord i semifinal, tvingas stänga delar av hemmaarenan Stade Vélodrome, inklusive hela Virage Nord – kurvan med de mest engagerade supportrarna – under nästa hemmamatch i en europeisk tävling.

Den franska klubben bötfälls därtill med motsvarande 825 000 kronor för antändning av fyrverkerier, kastande av objekt och publikstörningar. Dessutom tillkommer 185 000 kronor i böter för blockering av allmänna gångar.

Paok straffas med med förbud mot att sälja biljetter till sina bortasupportrar i nästkommande Uefa-match samt böter på motsvarande 516 000 kronor för kastande av objekt, tändning av fyrverkerier, skadegörelse och publikstörningar.

Den grekiska klubben ska även kontakta Marseille inom 30 dagar för att betala kompensation för skador åsamkade av deras fans.

Annons

Annons

"Bäst att inte ni kommer hit"

Paok-tränaren Razvan Lucescu var inte nöjd med värdlaget och dess arrangemang.

Jag hoppas era supportrar blir bemötta som våra blev bemötta. Det är en skam för fotbollen och er stad, sade han på presskonferensen efter matchen enligt L'Equipe.
Det är bäst att era fans inte kommer till oss, varnade han.

Marseille inleder semifinal-mötena mot Feyenoord borta i Rotterdam den 28 april.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.