Harder kan lämna Wolfsburg efter finalen

Wolfsburgs Pernille Harder firar semifinalsegern mot Barcelona. Söndagens Champions League-final mot Lyon ryktas bli danskans sista i klubben.
Wolfsburgs Pernille Harder firar semifinalsegern mot Barcelona. Söndagens Champions League-final mot Lyon ryktas bli danskans sista i klubben.
FotbollTT

En gjorde fyra mål i kvartsfinalen. Den andra avgjorde semifinalen på egen hand.

Nu ska Wolfsburgs svenskdanska duo Fridolina Rolfö och Pernille Harder bräcka omöjliga Lyon i Champions League-finalen.

Det ser ut att bli Harders sista match i klubben.

Annons

Annons

Alla lag har det kämpigt mot Lyon, men för tyska Wolfsburg har den franska stjärnklubben blivit något av ett spöke. De två europeiska bjässarna har stött på varandra ofta i Champions League – fyra finalmöten på de åtta senaste åren – men på sistone har det varje gång varit Lyon som dragit det längsta strået.

Men efter fyra raka CL-titlar är det dags att peta ner fransyskorna från den Europatron de suttit på sedan 2016, säger Wolfsburgs tyska mittfältare Alexandra Popp.

Utvisad i finalen

Hon blev själv syndabock i lagens senaste finalmöte, i Kiev 2018. Efter 90 mållösa minuter tog Wolfsburg ledningen i finalen, men sedan blev Popp utvisad och Lyon vände till seger med 4–1.

De är rankade som Europas bästa lag och det är något som vi självklart vill ändra på, säger Popp till uefa.com.
Jag tror aldrig vi har haft en så stark säsong som det här året. Och det ger oss självförtroende att återigen ta oss an en Champions League-final. Redan i början av året sade vi att målet var att vinna Champions League.

Ska Wolfsburg lyckas vill det kanske till att någon av lagets två nordiska nyckelspelare får till det. I kvartsfinalen mot Glasgow City var det den danska storstjärnan Pernille Harder som dominerade med fyra mål i 9–1-segern. I semifinalen mot Barcelona var det sedan Sveriges Fridolina Rolfö som satte matchens enda mål och skickade Wolfsburg till final.

För egen del är det en av mina största drömmar, att få vinna Champions League. Sedan att få vara med och göra ett sådant här viktigt mål i en semifinal rankar jag oerhört högt. Ett av de viktigaste mål jag gjort, sade Rolfö till SVT efter semifinalen.

Annons

Annons

Rekordövergång?

Både Rolfö och Harder jagar en första Champions League-titel i karriären. Och för Harder kan matchen bli extra speciell.

Tyska medieuppgifter sade på lördagen att 27-åringen har kommit överens om en flytt till engelska Chelsea, trots att ett år återstår på kontraktet med Wolfsburg. Det pratas om en övergångssumma på 350 000 euro (runt 3,6 miljoner kronor), vilket i så fall skulle göra henne till den dyraste Bundesligaspelaren på damsidan någonsin.

Om uppgifterna stämmer blir hon lagkamrat med sin partner, svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson. Både Harder och Eriksson, som träffades när de spelade i Linköping, erkände redan i våras att de siktar på att spela i samma klubb någon gång igen.

Ja, det har vi pratat om. Det är klart att vi saknar varandra i vardagen, så planen är att vi, i alla fall när mitt kontrakt går ut, ska spela tillsammans igen, sade Harder i en intervju med TT i mars.

Anfallsproblem

Lyon får trots allt ses som knapp favorit på nytt, laget har ändå inte förlorat en tävlingsmatch sedan våren 2018.

Men mästarna har lite att fundera på. Sedan tidigare är lagets superstjärna, norskan Ada Hegerberg, borta på grund av en knäskada. Och hennes ersättare på topp, den engelska landslagsanfallaren Nikita Parris, blev utvisad i semifinalen mot Barcelona och finns inte heller tillgänglig. Dessutom finns det en del som tror att det kan ha infunnit sig viss mättnad i Lyon efter alla framgångar.

Lagets tränare är inte en av dem.

Jag tycker att mitt lag växer i styrka, säger tränaren Jean-Luc Vasseur till nyhetsbyrån AFP.
De här spelarnas hunger att vinna är omättligt. De har fortfarande en enorm vilja till framgång. Jag har aldrig sett något liknande.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons