A-
A+

Harpo och Adams Ray i "Så mycket bättre"

Harpo kom med sin senaste skiva 2005. Sedan sina största musikaliska framgångar på 1970-talet har han ägnat en stor del av sin tid åt hästar. Arkivbild.
Harpo kom med sin senaste skiva 2005. Sedan sina största musikaliska framgångar på 1970-talet har han ägnat en stor del av sin tid åt hästar. Arkivbild.
TvTT

Harpo och Daniel Adams Ray är klara för "Så mycket bättre". Popstjärnan från 1970-talet och den 37-årige rapparen är de senaste i pärlbandet av artister som ska tolka varandras låtar.

Annons

Annons

Annons

Annons

I fjol uppträdde Daniel Adams-Ray i 'Allsång på Skansen'. I sommar spelar han in 'Så mycket bättre' på Gotland. Arkivbild.
I fjol uppträdde Daniel Adams-Ray i "Allsång på Skansen". I sommar spelar han in "Så mycket bättre" på Gotland. Arkivbild.

De två artisterna presenteras på söndagen i Nyhetsmorgon i TV4. Jan "Harpo" Svensson hade sina största framgångar på 1970-talet, och vem som ska tolka hans största hit, "Moviestar", återstår nu att se.

När den slog igenom turnerade han i de svenska folkparkerna tillsammans med Ted Gärdestad, berättar Harpo i Nyhetsmorgon.

Det oerhört intensivt just med "Moviestar". Under 2,5 år spelade jag in sju album, säger Harpo som drog ner på sitt turnerande redan i slutet av 1970-talet efter att han fått en golfklubba i huvudet och blivit skadad.

Harpo har dock fortsatt med musiken och haft spelningar framför allt i Tyskland. Eftersom allt har blivit inställt under pandemin tackade han ja till "Så mycket bättre" i TV4.

Daniel Adams Ray slog igenom i början av 2000-talet, först i duon Snook tillsammans med Oskar Linnros och sedan som soloartist. Hans senaste singel släpptes i mars i år och heter "Tunna kläder". På den medverkar även kollegan Erik Lundin.

Redan för tio år sedan blev Adams Ray tillfrågad om att vara med i "Så mycket bättre" men tackade nej.

Ska jag var ärlig har jag varit ganska ängslig.

För honom var årets artister – och de låtar han nu får möjlighet att tolka – helt avgörande.

Det är en skräckblandad förtjusning, jag har en enorm respekt för originallåtarna, säger han till TV4.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr