Hattrick av Forsberg när HV slog Malmö

Fredrik Forsberg, tremålsskytt i HV71.
Fredrik Forsberg, tremålsskytt i HV71.
IshockeyTT

Fredrik Forsberg vet var målburarna står i sin nya hemmaarena. HV71:s nyförvärv hittade rätt tre gånger när Malmö besegrades med 4–2 i Jönköping.

Annons

Annons

HV har inlett SHL-säsongen trögt, men börjar nu så sakteliga röra på sig i tabellens bottenskikt. Andra trepoängaren kom mot Malmö, mycket tack vare Fredrik Forsbergs glödheta klubba.

Efter att Malmö varit tyngre i den målmässigt jämna förstaperioden tog HV kommandot i mittronden. Forsberg, 32-faldig hockeyallsvensk målskytt för Karlskoga förra säsongen, smackade in 2–1-pucken i powerplay efter Anton Wedins öppnande passning.

"Har väl trillat in"

Knappt fem minuter senare gjorde Forsberg 3–1, efter väggspel med Axel Holmström i en snabb kontring.

Det är skönt att få utdelning, såklart. Spelmässigt finns det lite mer att ta av, men jag försöker utnyttja mitt skott och vara i området där målen görs. Det har väl trillat in lite hittills, sade 23-åringen till C More.

Sju minuter in i tredje perioden "trillade" nästa puck in. Forsberg, lillebror till Nashvillestjärnan Filip, klippte till i ett nytt powerplay och sköt 4–1. Säsongens sjätte mål och kvällens tredje – hattricket var fullbordat.

Annons

Annons

Lagkaptenen skadad

Malmö reducerade HV:s ledning till 4–2 innan hemmalaget också fick en tvåmålsskytt i slutsekunderna. Christoffer Törngren, som inledde kvällens målskytte i ett friläge i numerärt underläge, fick sista ordet när han också satte 5–2 i tom kasse.

Alltid skönt att vinna, kanske lite extra i det här läget. Vi gör en bra match överlag, sade Fredrik Forsberg till C More efter segern.
Vi ska börja en liten streak och vinna några matcher på rad, som vi inte har lyckats med innan. Vi går för tre poäng (borta mot Djurgården) på lördag igen.

Smolk i smålänningarnas glädjebägare: Lagkaptenen Simon Önerud utgick i slutet av första perioden efter att ha fått en smäll mot huvudet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons