-
+

Hattrick när Boston avgjorde utematchen

Philadelphias Sean Couturier (till vänster) i kamp om pucken med Bostons Sean Kuraly och Urho Vaakanainen, under utomhusmatchen vid Lake Tahoe.
Philadelphias Sean Couturier (till vänster) i kamp om pucken med Bostons Sean Kuraly och Urho Vaakanainen, under utomhusmatchen vid Lake Tahoe.
IshockeyTT

Utomhusmatchen i NHL mellan Boston och Philadelphia flyttades till en senare timme för att undvika en ny flopp med smältande is.

I solnedgången över Lake Tahoe gjorde David Pastrnak karriärens tionde hattrick, när Philadelphia besegrades med 7–3.

Annons

Annons

Skymning över rinken och Lake Tahoe under den första perioden av matchen.
Skymning över rinken och Lake Tahoe under den första perioden av matchen.

Med de snöklädda Sierra Nevada-bergen som spektakulär fond blåstes matchen mellan Boston och Philadelphia i gång strax före klockan 17 lokal tid – på en specialbyggd utomhusrink vid Lake Tahoes sydöstra strand i amerikanska Nevada.

Oj, det var vackert, säger Bostons tjeckiske hattrick-stjärna David Pastrnak till NBCSN om att spela vid Lake Tahoe.
Vi njöt av varenda sekund, som ni kunde se.

Matchen var senarelagd med nästan sex timmar för att undvika en upprepning av lördagens fiasko, då den varma solen mitt på dagen smälte isen under mötet mellan Vegas och Colorado på samma rink. Den matchen fick avbrytas efter den första perioden och kunde inte återupptas förrän mer än åtta timmar senare.

Tre mål på 99 sekunder

Den här gången höll isen. Boston hade inför matchen vunnit säsongens samtliga fyra möten mellan lagen – och det blev ännu en vinst för Pastrnak och hans mannar.

Matchens två svenskar, Philadelphias backar Robert Hägg och Erik Gustafsson, fick se hur Pastrnak satte sin första puck i mål efter bara 34 sekunder. Tjecken gjorde sedan ett mål i varje period och kunde räkna hem sitt tionde hattrick i karriären – och det andra mot Philadelphia den här säsongen.

Efter att Philadelphia kommit tillbaka och vänt till 2–1 inledde Boston sin kross i slutet av den första perioden. I skymningen över Lake Tahoe gjorde laget fem raka mål, varav tre på endast 99 sekunder i slutet av den andra perioden.

Efter det fick Carter Hart i Philadelphia-målet kliva av. Han ersattes i den tredje perioden av Brian Elliot, som lyckades täppa igen åtminstone ett tag. Philadelphia hann få in ett tröstmål – men matchen avslutades som den började – med ett mål av Pastrnak i slutminuterna och resultatet skrevs 7–3.

Annons

Annons

Ottawa besegrade Montreal

I nattens andra match i NHL-ishockeyn vann Ottawa över Montreal med 3–2 efter förlängning. Med i avgörandet fanns Ottawas 21-årige back Erik Brännström, som var med och passade fram till det avgörande målet med en och en halv minut kvar av förlängningsperioden.

Hans lagkamrat Marcus Högberg, som i torsdags tvingades lämna matchen mot Toronto med vad som beskrevs som en underkroppsskada, stod inte i Ottawa-målet, som i stället vaktades av Matt Murray.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss