Hattrick senast – nu är Ronaldo tillbaka

Portugals Cristiano Ronaldo. Arkivbild.
Portugals Cristiano Ronaldo. Arkivbild.
FotbollTT

Vid senaste landslagsbesöket på Friends arena sänkte han Sverige med tre mål.

I september är Cristiano Ronaldo och Portugal tillbaka på nationalarenan i Solna – den här gången för spel i Nations League.

Annons

Annons

Portugals VM-playoff med Sverige kom att handla om en spelare: Cristiano Ronaldo.

Anfallsstjärnan avgjorde hemmamatchen på Estádio da Luz i Lissabon – och såg dessutom till att spara en hel del energi till returen på Friends arena i Solna. Inför nästan 49 800 åskådare släckte han det svenska landslagets och hemmafansens hopp om ett VM-slutspel i Brasilien 2014.

Fem minuter efter pausvilan satte han 1–0, 2–2 gjorde han i 77:e – efter Zlatan Ibrahimovics dubbel som gav Sverige en 2–1-ledning – och 3–2 i 79:e.

Den 8 september kliver den numera 35-årige Juventusspelaren för första gången sedan sitt hattrick ut på Friends arenas gräsmatta igen.

Den här gången handlar det om gruppspel i Nations League, där Sverige senast vann sin grupp och avancerade till högsta divisionen samtidigt som Portugal gick hela vägen och lyfte pokalen.

Portugiserna inleder titelförsvaret hemma mot Kroatien i Porto medan Sverige inleder hemma mot Frankrike. Båda matcherna spelas den 5 september.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons