Hector femma – men andra åket blåste bort

Det andra storslalomåket i Semmering fick ställas in på grund av kraftig blåst.
Det andra storslalomåket i Semmering fick ställas in på grund av kraftig blåst.
AlpintTT

Sara Hector var i slagläge för en ny topplacering.

Men på grund av kraftiga vindbyar ställdes det andra storslalomåket i Semmering in.

Målet blåste nästan bort, säger landslagstränaren Peter Öberg.

Annons

Annons

Annons

Annons

Sara Hector låg på femteplats efter det första åket.
Sara Hector låg på femteplats efter det första åket.

Det var redan bestämt att åket skulle starta från reservstarten längre ner i backen. Men klockan tickade ändå förbi 13.00, då det andra åket skulle ha börjat.

Samtidigt visade tv-bilderna hur funktionärerna fick hålla i både sig själva och diverse utrustning i den österrikiska skidorten.

Starten sköts fram två gånger men strax före klockan 13.30 kom beskedet, att damernas andra storslalomåk i Semmering ställs in.

Vi höll på att blåsa bort i även nere i målfållan, säger Peter Öberg, fystränare för det svenska damlandslaget, till TT.
Målet blåste nästan bort och reklamskyltar flög iväg. Det var lite dramatik.

Tävlingen stryks

Den avbrutna tävlingen ströks senare helt och därmed försvann också en bra chans för Sara Hector till en ny topplacering efter andraplatsen i Courchevel nyligen.

Svenskan har kämpat med både skador och åkningen de senaste åren. Men den här säsongen har 28-åringen visat att hon fortfarande kan hänga med de allra snabbaste.

Annons

Annons

Nytt formbesked

Andraplatsen i Courchevel nyligen var hennes första pallplats i världscupen sedan 2014 och förstaåket i Semmering var ett nytt formbesked.

Inför det andra åket låg Hector femma, 74 hundradelar bakom ledande slovakiskan Petra Vlhova, men mindre än en halvsekund från en pallplats.

Sara Hector får dock en ny chans i backen redan på tisdagseftermiddagen – om vädret tillåter att den inplanerade eftermiddags- och kvällsslalomen kan genomföras.

Även Estelle Alphand var klar för det andra storslalomåket på måndagen, men var långt efter på sin 22:a-plats.

Övriga svenskor hade missat åket redan innan det ställdes in. Sara Rask blev 32:a – bara elva hundradelar från ett andraåk – medan både Hanna Aronsson Elfman och världscupdebutanten Hilma Lövblom körde ur.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons