A-
A+

Hédi Fried-kampanj mot M-ledaren: "Enormt svek"

Ulf Kristersson (M) ser ut att bli statsminister med stöd av SD. Det gillas inte av rapparen Stor. Arkivbild.
Ulf Kristersson (M) ser ut att bli statsminister med stöd av SD. Det gillas inte av rapparen Stor. Arkivbild.
PolitikTT

Tiotusentals användare har skrivit Hédi Frieds namn på Moderatledaren Ulf Kristerssons Instagramkonto för att påminna honom om SD-löftet till Förintelseöverlevaren före valet 2018.

Annons

Annons

Förintelseöverlevaren Hédi Fried. Arkivbild.
Förintelseöverlevaren Hédi Fried. Arkivbild.
Rapparen Stor är känd bland annat från TV4:s 'Så mycket bättre'. Arkivbild.
Rapparen Stor är känd bland annat från TV4:s "Så mycket bättre". Arkivbild.

På ett av Kristerssons senaste inlägg har nära 10 000 konton skrivit "Hédi Fried" – Förintelseöverlevaren som Kristersson inför förra valrörelsen gav löftet att hålla Sverigedemokraterna utanför makten.

Meningarna går isär om vad Kristersson verkligen sade till Hédi Fried. Enligt partiet lovade han att om den dåvarande Alliansen kom till makten skulle den inte samarbeta med SD. Hédi Fried har tidigare meddelat DN att "det stämmer som han säger".

DN-fotografen Paul Hansen, som fotade mötet mellan Kristersson och Fried, har dock i ett uppmärksammat inlägg på sociala medier skrivit att han var där och hörde löftet om att Ulf Kristersson "aldrig, aldrig skulle gå med på något samröre med SD".

Rapparen Ulises Infante Azocar, känd som Stor, var den som startade kampanjen. Han säger till Aftonbladet att Moderaternas samarbete med SD är ett "enormt svek mot någon som har överlevt Förintelsen".

Hur kan man ge ett sånt stort löfte till en så gammal person som har gått igenom så mycket för att sedan samarbeta med SD som har rötter i nazismen? Jag tycker att folk ska veta det och jag vet att vi inte glömmer henne. Det är kul att hennes namn får höras och att han hör det, säger han till tidningen.

TT har sökt Moderaterna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.