A-
A+

Hedman avgjorde mot Ottawa

Fördel Victor Hedman i duellen mot Connor Brown.
Fördel Victor Hedman i duellen mot Connor Brown.
IshockeyTT

Victor Hedman gjorde ett mål och en assist när Tampa Bay besegrade Ottawa med 2–1.

Annons

Annons

Tanner Jeannot ser på när ett skott från Filip Forsberg passerar Colorado-målvakten Pavel Francouz.
Tanner Jeannot ser på när ett skott från Filip Forsberg passerar Colorado-målvakten Pavel Francouz.

Victor Hedman fick gott om tid på sig med pucken. I numerärt överläge tog han emot en passning vid blå linjen och kunde i lugn och ro avancera några meter, höja klubban för ett slagskott innan han till slut drämde till.

Pucken gick förbi flera maktlösa utespelare och tog sig även in bakom Anton Forsberg i Ottawamålet.

Segerrekord

Annars var det inte direkt så att målchanserna stod som spön i backen när Tampa Bay tog emot Ottawa. Thomas Chabot gav gästerna ledningen en kvart in i matchen, medan Tampa Bays två mål kom i den andra perioden.

Förutom att själv göra mål nummer två noterades Hedman även för en assist efter att ha varit inblandad i förarbetet som ledde fram till det första målet, utfört av Alex Killorn.

I den statistiktokiga ligan noterades Andrej Vasilevskij i Tampa-målet för flest segrar under ett kalenderår, med 63. Lagkamraten Steven Stamkos fick andra assisten till Hedmans mål, och nådde därmed milstolpen 900 poäng.

Annons

Annons

Forsberg glänste

Nashvilles svenskar höll sig framme när man besegrade Colorado hemma, i den sjätte segern i rad. Hemmalaget lyckades med bedriften trots att man saknade sju spelare och fem ur tränarstaben till följd av NHL:s covidregler. I stället fick man låna både spelare och tränare från AHL-laget Milwaukee.

Men vad gjorde det när Filip Forsberg glänste och stod för två mål och en assist och utsågs till matchens bäste spelare? Dessutom fick Mattias Ekholm sätta sista pucken för matchen, vilket innebar hans första mål för säsongen. Matchen slutade 5–2.

Vancouver tog sjätte raka segern tillsammans med den nye tränaren Bruce Boudreau när man bortabesegrade San Jose med 5–2. Brock Boeser gjorde två mål för Vancouver och svensken Elias Pettersson svarade för en assistpoäng. Det gjorde även Erik Karlsson för San Jose.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.