Hedman bäst i slutspelet: "Så mycket känslor"

Victor Hedman får ta emot Conn Smythe Trophy av NHL-kommissionären Gary Bettman.
Victor Hedman får ta emot Conn Smythe Trophy av NHL-kommissionären Gary Bettman.
IshockeyTT

Victor Hedman jublade ikapp med sina lagkamrater i Tampa Bay.

Sedan fick han själv ta emot ännu en pokal: Conn Smythe Trophy, priset som den mest värdefulle spelaren under slutspelet.

Jag har inte ord... Det är så mycket känslor just nu, säger den svenske backstjärnan.

Annons

Annons

Victor Hedman har spelat elva säsonger i Tampa Bay och med åren vuxit ut till en av NHL:s allra största.

Men Tampa har aldrig fått till det i slutspelet under hans tid i klubben. Förrän nu.

Den sista perioden var den längsta i mitt liv. Jag har inte ord... Det är så mycket känslor just nu, säger Victor Hedman i en intervju på isen när det stora segerjublet lagt sig något.

Målfarligast på 25 år

Då hade han ännu inte fått ta emot sitt slutliga bevis som slutspelets bäste. Efter lagets 2–0 mot Dallas och kröningen till Stanley Cup-mästare kunde han som blott tredje svensk, efter Nicklas Lidström 2002 och Henrik Zetterberg 2008, lyfta Conn Smythe Trophy.

Priset var inte oväntat. På väg mot Stanley Cup-titeln gjorde Hedman tio mål och sammanlagt 22 poäng, det sista i den sista matchen, när han passade fram till Brayden Points 1–0.

Med tio gjorda mål är han den målfarligaste backen av alla på 26 år i ett Stanley Cup-slutspel. Bara två backar har gjort fler mål i ett och samma slutspel – legendarerna Paul Coffey som gjorde tolv mål för Edmonton 1985 och Brian Leetch som gjorde elva 1994.

Det är en dröm. Det är helt overkligt, det här är vad man drömmer om när man är liten och spelar på gatorna hemma när man växer upp, säger Hedman till NBC.
Jag trodde aldrig i mina vildaste drömmar att jag skulle vinna Stanley Cup.

Annons

Annons

"Jag är så glad"

Finalmatchen blev den sista i slutspelsbubblorna i Edmonton och Toronto, alla finalspelarna har varit borta från sina familjer i över två månader, så förstås även Hedman.

Det har varit så speciellt att vara i en bubbla i 80 dagar, men just nu är det så otroligt värt det. Nu får vi åka hem med pokalen. Jag är så glad, säger han.
Jag önskar bara att våra familjer och fans kunde vara här.
Det kommer att ta månader eller mer för att det här ska sjunka in, säger Victor Hedman.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons