A-
A+

Hedmans hyllning – tar bucklan till kyrkogården

Victor Hedman vann Stanley Cup med Tampa Bay – nu ska han ta bucklan till kyrkogården i Örnsköldsvik. Arkivbild.
Victor Hedman vann Stanley Cup med Tampa Bay – nu ska han ta bucklan till kyrkogården i Örnsköldsvik. Arkivbild.
IshockeyTT

Hockeystjärnan Victor Hedman ska ta Stanley Cup-bucklan till kyrkogården när den kommer till Örnsköldsvik.

Det är viktigt för mig då mormor och morfar har betytt så mycket, säger han till Allehanda.

Annons

Annons

Tampa Bays svenske backstjärna har vunnit två raka Stanley Cup-titlar i NHL de två senaste åren. På grund av pandemin är det först den här sommaren han kunnat resa hem till Örnsköldsvik med sin familj.

Som brukligt får spelarna i det segrande laget ta hem den ärevördiga Stanley Cup-bucklan under ett dygn och den 4 september kommer den till Örnsköldsvik.

Då blir det ett hektiskt schema och han ska bland annat ta bucklan till kyrkogården där mormor och morfar ligger begravda.

Morfar Rune Westlin var med väldigt länge och hann uppleva VM-guldet 2017. Mormor gick bort tidigare men morfar har alltid varit en förebild för mig. Det är viktigt för mig, säger 30-åringen som i dag också hyllades för sina insatser av Örnsköldsviks kommun med ett hedersstipendium och stadens nyckel.

Hedman får inte bara över en buckla till Övik, utan också Conn Smythe-trofén som han vann i fjol som slutspelets mest värdefulle spelare. Stanley Cup-bucklan vaktas av två säkerhetsvakter från NHL, men med ytterligare en trofé blir det tre säkerhetspersoner som följer med till Övik.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!