-
+

Heidi Weng om sin skräck för corona

Heidi Weng har lärt sig att hantera sin rädsla för coronaviruset.
Heidi Weng har lärt sig att hantera sin rädsla för coronaviruset.
SkidorTT

Ett stödpaket av psykolog, bra rumskamrat och ett förstående landslag har fått norskan Heidi Weng att klara sin stora rädsla för coronaviruset och komma till start i Falun.

Jag har fått hjälp med att tänka rätt och är glad för att jag kan vara här och åka skidor. Det är det jag vill, säger Heidi Weng.

Annons

Annons

Den skräck för coronapandemin, som Weng visade i samband med världscuppremiären i Ruka, berörde många inom den internationella skidcirkusen.

Flera beskrev hennes reaktion som verklig rädsla. Det resulterade i att hon bara kom 67:a i prologen och avbröt senare den inledande världscuptouren.

I ett pressmeddelande, i samband med detta, skrev den norske landslagsläkaren Øystein Andersson: "Heidi Weng har ingen glädje i skidåkningen. Hon behöver ro och vila."

Signalerar livsglädje

Då visste ingen om eller när hon skulle komma tillbaka. Nu är hon i Falun och signalerar livsglädje, trots att pandemin accelererat.

Jag har fått god hjälp med tankegångarna och jag är väldigt mycket bättre förberedd nu än vad som var fallet i Ruka, säger Heidi Weng till TT.

Hon berättar om samarbetet med psykologen Arne Jörstad Riise, som är kopplad till norska Olympiatoppen:

Varje onsdag jobbar jag med Arne och där har jag fått väldigt mycket hjälp, berättar Heidi Weng.

Hon hyllar också det stöd som kommit från hennes landslagskollegor:

Det är ett bra lag att vara med och jag är glad att vara här på resa med dem.

Där signalerar hon att rumskompisen i Falun, den unge talangen Helene Marie Fossesholm, betytt extra mycket när det gäller stöd och välmående.

Annons

Annons

Snackar inte om virus

Helene Marie Fossesholm förklarar att det handlar om att skapa trivsel på rummet:

Det blir mycket tid på rummet i dessa tider. Men vi snackar inte om detta och försöker bara ha minsta möjliga fokus på corona. På rummet ska vi i stället ha en bra stämning, ha trevligt och inte bara ligga på våra sängar och se serier. Vi snackar om allt möjligt – utom corona.

I Falun var det flera aktiva som klagade över att de själva fick ta sina egna coronatester, i stället för att det görs av en sköterska, vilket är normalt på världscupen. Detta skapade en osäkerhet, som inte berörde Hedi Weng.

Vi som kom direkt från Lahtis fick hjälp med testet, så det gick också bra, berättar hon.

På fredagen kom Heidi Weng på sjunde plats i det världscuplopp som inledde tävlingshelgen i Falun.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss