A-
A+

Heineman: "Bra för mitt självförtroende"

Leksands Emil Heineman jublar efter sitt 1–0-mål borta mot Malmö.
Leksands Emil Heineman jublar efter sitt 1–0-mål borta mot Malmö.
IshockeyTT

En handskada höll återvändaren Emil Heineman borta från comeback i Leksand.

Borta mot Malmö var forwarden tillbaka med besked. Med två mål sköt 21-åringen Dalalaget till extrapoängen.

Bra för mitt självförtroende, säger Heineman efter 3–2-segern efter straffar.

Annons

Annons

Efter elva mål och fem assist på 43 SHL-matcher för Leksand förra säsongen testade forwarden Emil Heineman lyckan i Nordamerika. Han var nära att slå sig in i NHL-laget Montreals trupp, men blev bortgallrad i slutet.

Jag tyckte att jag hade gjort bra ifrån mig. Jag fick bra feedback och jag gick dit med mentaliteten att jag inte hade något att förlora, säger 21-åringen.

Handskadad i Nordamerika

Grundplanen från början var att han skulle återvända till Leksand på lån om det inte gick som planerat i Kanada.

Jag har haft ett bra snack hela sommaren med Leksand om hur vi skulle göra, säger han.

Forwarden ådrog sig dock en handskada i sin sista match på andra sidan Atlanten och det var först hemma mot Frölunda (1–2) i lördags han kunde göra säsongsdebut för Dalaklubben.

Jätteskönt att komma i gång. Jag har längtat efter att spela. Det har varit långa veckor och mycket skridskoåkning. Det är kul att få lira, det har jag längtat efter.

Annons

Annons

Bättre och bättre

Då blev Heineman mållös, men borta mot Malmö blev han matchvinnare. Först inledde han målskyttet knappt halvvägs in i den första perioden och sedan sköt han extrapoängen till Leksand efter att ha varit den ende spelaren som hittade rätt i straffläggningen.

Bra för mitt självförtroende. Det känns bättre och bättre. Det var lite ovant efter ett så långt avbrott från spel. Skönt att kunna komma i gång på riktigt här nu, säger 21-åringen, som fick sällskap av lagkamraten Kalle Östman i målprotokollet.

Leksand var annars endast 54 sekunder från att lämna Malmö med tre poäng. Då skickade Fredrik Händemark – som är fostrad i just Leksand – in 2–2-kvitteringen i spel sex mot fem utespelare. Innan dess hade Lance Bouman reducerat för Malmö.

Starkt ändå att ta hem det, säger Heineman.

Åtta raka hemmaförluster

Med upphämtningen och en poäng satte Malmö stopp för en negativ trend – innan mötet med Leksand hade Malmö fyra raka förluster i SHL. Skåningarna har dock fortsatt ett dystert facit på hemmais – Malmö har nu åtta raka förluster, varav två efter straffar, på hemmaplan.

Jag är nöjd över arbetsinsatsen och vår prestation. Poängen vi tar är ändå ett tecken på att det finns jäkligt mycket i gruppen, säger Malmötränaren Tomas Kollar.

Med sina 22 poäng på 19 spelade matcher är Malmö elva i SHL-tabellen. Leksand står på 29 poäng på 18 matcher och är sexa.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.