A-
A+

Heinemans passning till Canadians: "Frustrerande"

Det lossnade för Leksands Emil Heineman i segermatchen mot Linköping. Han gav en viktig signal till Montreal Canadians som följer honom i varje match.
Det lossnade för Leksands Emil Heineman i segermatchen mot Linköping. Han gav en viktig signal till Montreal Canadians som följer honom i varje match.
IshockeyTT

Emil Heineman blev målskytt igen när Leksand slog Linköping med 6–3.

En viktig signal till Montreal Canadians utvecklingstränare, som följer honom regelbundet.

Jag har personliga genomgångar med dem. Det betyder mycket för mig, berättar Emil Heineman som siktar på NHL.

Annons

Annons

I höstas trodde de flesta att den 21-årige jättetalangen, som i höst gjort debut i Tre Kronor, skulle vara förlorad för Leksand när han deltog i Montreal Canadians försäsongsmatcher. Steg för steg närmade han sig en plats i laget, men en skada bidrog till att han i sista skedet fick nobben av Montreal Canadians. Han återvände till Leksand i oktober, där många hade slutat hoppas på Emil Heineman.

Han minns veckorna i Kanada:

Ju längre det gick tyckte jag att det kanske var möjligt. Men jag var medveten om att det är oerhört svårt att ta sig in i NHL. Men det var kul att vara där och jag lärde mig mycket.

Personlig NHL-uppföljning

Efter Leksands segermatch mot Linköping berättar Emil Heineman om den pågående processen som ska göra honom till en NHL-spelare 2023.

Efter varje match får Montreal Canadians utvecklingstränare filmer på Emil Heineman, och med jämna mellanrum kontaktas han av Adam Nicholas för personliga genomgångar.

Vi jobbar för att det blir en långsiktig process att bygga på under en längre period. Man får många nya perspektiv hela tiden, berättar Emil Heineman och förklarar att genomgångarna han har med Leksand mer handlar om laget.

Leksand-spelaren berättar vidare att snacket med Adam Nicholas i Montreal Canadians är till för hans personliga utveckling.

Det handlar om mitt spel med puck som gett mig nya perspektiv hur man kan göra. Det bygger mitt självförtroende, säger han.

Men hösten har varit jobbig för Emil Heineman, trots att han fått debutera i Tre Kronor.

Inför matchen mot Linköping hade han bara gjort två mål och var missnöjd med sitt spel:

Det har varit frustrerande. Jag har inte varit bekväm med pucken som jag egentligen vill vara. Instinkten har inte klickat som jag vill. Det ska komma naturligt, berättar Heineman.

Annons

Annons

Viktig signal

Men mot Linköping lossnade det. Emil Heineman tog för sig på banan på ett bra sätt och fick dessutom göra det viktiga 2–1-målet. En insats som gav positiva signaler till Kanada.

Jag tog för mig på ett sätt jag inte gjort tidigare. Hoppas det stärker mig där, menar Emil Heineman som ser det här året som en investering i att bli en NHL-spelare under 2023.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.