A-
A+

Helsingborg vinnare i ångestmötet

Helsingborg vann ångestmötet mot Sundsvall.
Helsingborg vann ångestmötet mot Sundsvall.
FotbollTT

Helsingborg och Sundsvall var båda i behov av tre poäng för att hänga med i bottenstriden. Helsingborgs Armin Gigovic hette matchhjälten i 1–0-segern.

Kalmar vann med samma siffror mot Elfsborg med mål av kaptenen Oliver Berg.

Annons

Annons

Bottenmötet mellan jumbon Helsingborg och Sundsvall kunde beskrivas som en "sexpoängsmatch". Då klev stjärnan Armin Gigovic fram och fixade tre poäng till Helsingborg.

Det rödvita hemmalaget var starka och pressade ner Sundsvall som fick försvara stora delar av matchen. Därför kom det inte som en chock när Helsingborg fick utdelning efter halvtimmen spelad.

Benjamin Acquahs inlägg förlängdes av nyförvärvet Rasmus Wiedesheim-Paul, som gjorde sin första match för HIF, och där stod Gigovic perfekt placerad och kunde trycka in vinnarmålet i den bortre stolpen.

En tuff match med mycket kamp, vi styr stora delar av matchen, speciellt i den första halvleken. Klart det är kul att få komma och vinna direkt, säger Wiedesheim-Paul till Discovery+.

Andra vinsten

Sundsvall ryckte upp sig betydligt i den andra halvleken och hade inte många, men högkalibriga målchanser. Ett vilt kämpande Helsingborg höll undan Sundsvalls offensiv.

I den andra skapar vi trycket vi behöver och jag tycker vi förtjänar minst en poäng i dag, säger Sundsvalls Rasmus Lindkvist till Discovery+.

Helsingborg har haft det förtvivlat svårt att vinna fotbollsmatcher. Inför mötet med Sundsvall hade man bara vunnit en enda match (mot Elfsborg i den fjärde omgången).

Men när seriens sämsta bortalag kom på besök, sju av åtta förluster, knep Helsingborg tre viktiga poäng och klättrade upp till 14:e plats i tabellen

Annons

Annons

Berg matchhjälte

Kalmar FF och Elfsborg möttes i ett mittenmöte.

Kalmarkaptenen Oliver Berg avgjorde med sitt 1–0-mål tidigt i den andra halvleken, snyggt assisterad av stjärnskottet Noah Shamoun, 19. Det var norrmannens första mål sedan april.

Det var gött, det var längesen nu, säger målskytten till Discovery+.

Elfsborg var nära att kvittera vid flera tillfällen men kanske allra närmast på tilläggstid. Först fick Axel Lindahl rädda Kalmar på mållinjen och i sekvensen efter testade André Rømer räckvidden på Kalmarmålvakten Ricardo Friedrich, som svarade med en klassräddning.

De fem lagen i toppen har börjat dra ifrån men Kalmar på sjätte plats försöker hänga på. Just nu är de tre poäng bakom Hammarby med en match mer spelad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.