A-
A+

Hemnets kurs rusar efter rapporten

Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet, säger att april-juni har varit ett 'exceptionellt' kvartal. Arkivbild.
Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet, säger att april-juni har varit ett "exceptionellt" kvartal. Arkivbild.
EkonomiTT

Hemnets första hela kvartal på börsen visade kraftigt ökad vinst. Fler bostadsannonser och mer betalt per annons har gett klirr i kassan.

Det finns ingenting i våra siffror som tyder på en avmattning, säger Hemnets vd Cecilia Beck-Friis.

Annons

Annons

Bostadsmarknaden har varit glödhet efter dippen i början på pandemin. Hemnets vd Cecilia Beck-Friis säger att det har varit ett "exceptionellt kvartal", men ser ändå framför sig att antalet bostadsaffärer kommer fortsätta på liknande nivå.

När man tittar på Sverige flyttar man framför allt för att bo, och det gör att när man tittar historiskt har vi stabila volymer som kommer ut. Föregående år var ju lite specifikt på grund av covid men överlag är det stabila volymer.

Ökad vinst

Hemnet redovisar en kraftigt ökad vinst som före skatt uppgick till 46,1 miljoner kronor för perioden april–juni, jämfört med 24,2 miljoner kronor samma period föregående år.

Även omsättningen ökade kraftigt för bolaget som börsnoterades tidigare i år. Omsättningen steg från 144 till 213 miljoner kronor.

Cecilia Beck-Friis förklarar att en viktig drivkraft för tillväxt har varit att det är det första hela kvartalet med en ny ersättningsmodell för fastighetsmäklare, samt införandet av en segmenterad prismodell.

Annons

Annons

Behovet av en plattform

I maj presenterade Fastighetsbyrån en undersökning som visade att fler objekt säljs utanför Hemnet. Den utvecklingen kan förklaras av en het marknad, säger Beck-Friis.

Första halvåret i år har vi drygt sju procent fler annonser. Det har alltid funnits en viss del av objekten som säljs utanför Hemnet, och man kan ponera att när marknaden är väldigt het blir det fler.

På Stockholmsbörsen har aktien haft en guppig resa sedan noteringen i april, men rapporten för andra kvartalet fick kursen att rusa – upp nästan 15 procent under fredagsmorgonen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!