A-
A+

Hemvändaren fixade segern för Malmö mot Växjö

Malmö Redhawks firar 3–1-målet mot Växjö.
Malmö Redhawks firar 3–1-målet mot Växjö.
IshockeyTT

Förhandssnacket kretsade kring Joel Kellman.

Men det var en annan hemvändare som stal showen när Malmö Redhawks besegrade Växjö Lakers, 3–1.

Livet leker, säger segerskytten och den blivande pappan Fredrik Händemark.

Annons

Annons

Joel Kellman var den Tre Kronor-meriterade centern som återvände till svensk hockey efter NHL-äventyr med San Jose Sharks.

Nu var tanken att han skulle frälsa sitt Växjö Lakers, ett lag som börjat hitta den form som ledde till SM-guld förra säsongen.

På tisdagskvällen gästade han iklädd Växjödressen det Malmö Redhawks han representerat som junior, och som han också gjorde sitt senaste SHL-mål emot den 17 mars, 2019.

Men Joel Kellman lämnade isen mållös.

Det var kul att spela igen, sedan var det inte den bästa matchen varken från min eller lagets sida, summerade han efter att Malmö vunnit med 3–1.

Långt uppehåll

Växjö hade vunnit de sex senaste mötena med Malmö. Men nu var det roliga slut.

Matchen var Växjös första sedan den 11 december då man tvålade till Djurgården med 3–0. Kanske fanns en del av förklaringen i julskinkan.

Klart att ett så långt uppehåll påverkar, men det är ingen ursäkt. Vi ska kunna vara bättre. Själv hade flera bra lägen, som jag borde kunna ha satt dit. Jag kan bättre men får försöka jobba mig in i det, säger Kellman.

Roligare var det då för Fredrik Händemark – en annan hemvändare. Hans 3–1 punkterade matchen och innebar att Malmö studsat tillbaka från 0–4-förlusten mot Brynäs.

Det kändes som en rättvis seger. Sedan är det ju så att även om vi förlorade i Gävle så hade vi tre raka vinster innan den och en plump i protokollet är inget vi får går ner oss över. Vi byggde vidare på vinsterna innan och gjorde en bra match nu.

Annons

Annons

"Grymt kul"

TT: Livet leker för dig nu va, matchvinnare och blivande pappa?

Fler Redhawks-segrar hade suttit fint. Personligen så har jag en väldigt kul framtid framför mig med att bli pappa och starta ett nytt kapitel av livet. Det ska bli grymt kul.

Frågan är om det inte är ännu bättre än ett NHL-äventyr. Precis som Kellman har Händemark återvänt till svensk hockey efter spel med San Jose.

Jag fick spela åtta matcher och göra ett mål i NHL, det är något som jag drömt om hela min karriär. Men det är svårt att slå sig in i NHL, kanske extra mycket i en position som jag var i; lite äldre och draftad. Då krävs det nästan att man är felfri. Så här i efterhand är jag oerhört stolt, men nu väntar något annat och det ser jag oerhört mycket framemot.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.