Henrik Lundqvist har hjärtfel – spelar inte

Henrik Lundqvist tvingas avstå kommande säsong på grund av ett hjärtfel. Arkivbild.
Henrik Lundqvist tvingas avstå kommande säsong på grund av ett hjärtfel. Arkivbild.
IshockeyTT

Det blir inget NHL-spel för Henrik Lundqvist nästa säsong. Ett hjärtfel sätter stopp för spel i den nya klubben Washington Capitals.

"Jag önskar laget och fansen stort lycka till inför kommande säsong", skriver Lundqvist på Twitter.

Annons

Annons

Annons

Annons

Målvaktslegendaren Henrik Lundqvist har ett hjärtfel. Detta skriver han på sociala medier. Hjärtfelet har utretts under flera veckor och det står nu klart att det kommer att hindra honom från spel i Washington Capitals den kommande säsongen.

"Jag kommer inte att ansluta till Washington Capitals denna säsong. Efter många tester och samtal har det kommit fram att ett hjärtfel hindrar mig från att kliva på isen", skriver Lundqvist på Twitter.

Önskar laget lycka till

38-åringen, som efter förra säsongen lämnade New York Rangers efter 15 år i klubben, anslöt till Washington Capitals i oktober.

"Jag vill tacka hela organisationen för allt stöd de visat under denna prövande tid. Jag kommer nu att ta tid för att vara med min familj. Och också göra det jag behöver för tillfriskna och ta mig tillbaka. Jag önskar laget och fansen stort lycka till inför kommande säsong", skriver Lundqvist.

Den 24 november gjorde Henrik Lundqvist sin första träning med nya Washington Capitals.

Annons

Annons

"Han var genuint lycklig"

"Vi stödjer Henriks beslut att ta en paus från hockeyn på grund av hans hjärtfel. Våra spelarnas hälsa är viktigast och vi står bakom beslutet. Vi önskar honom och hans familj all lycka framöver", skriver klubben i ett uttalande.

Lundqvist har gjort 85 A-landskamper i Tre Kronor och tagit både OS-guld och OS-silver samt VM-guld. Nuvarande förbundskaptenen i Tre kronor, Johan Garpenlöv, fick beskedet om Lundqvist sjukdom efter Sveriges förlustmatch mot Ryssland i Channel One Cup.

Oj. Jag har inte hört det innan, men om det stämmer är det naturligtvis jättetråkigt. Det enda jag kan önska är att det inte är allvarligt och att han blir hundraprocentigt frisk, säger Garpenlöv.

32-årige Carl Hagelin som spelat flera säsonger i Rangers tillsammans med Lundqvist, och som nu skulle återförenas med den svenske målvakten i Washington Capitals, säger att beskedet kom som en chock.

Vi visste inget om det här, han skulle komma hit för ytterligare några träningspass om några dagar, säger forwarden till Aftonbladet.
Det känns ruggigt tungt. Jag vet hur oerhört taggad han var inför det här nya äventyret. Det var inte bara så att han signade för ett år bara för att ha någonstans att spela. Han var genuint lycklig, det gick att känna under de träningspass vi genomförde ihop.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons