A-
A+

Henrik Lundqvist hyllad i Toronto

Henrik Lundqvist tillsammans med Mike Gartner (vänster) och Lanny McDonald (höger) vid ceremonin i Toronto.
Henrik Lundqvist tillsammans med Mike Gartner (vänster) och Lanny McDonald (höger) vid ceremonin i Toronto.
HockeyTT

Henrik Lundqvist är nu invald i ishockeyns Hall of Fame.

Jag ser det som pricken över i:et, säger Lundqvist till Aftonbladet.

Rent formellt sker ceremonin natten till tisdag svensk tid men inför matchen mellan Toronto och Calgary fick Lundqvist ta emot den ring som är symbol för att han nu tar en plats i Hall of Fame.

Jag är bara otroligt tacksam att man får vara med om det här. Hockeyn betydde så otroligt mycket för mig, man la ner hela sin själ under så lång tid, det är klart att det känns väldigt hedrande att få en sån här uppskattning, säger Lundqvist till Expressen.

Svensken spelade för New York Rangers i NHL och nådde bland annat Stanley Cup-final 2014 med klubben, förlust mot Los Angeles. I Tre Kronor var han med om att vinna såväl VM- som OS-guld.

Inför säsongen 2021 var det tänkt att Lundqvist skulle spela för Washington men fick under sommaren avsluta sina hockeykarriär på grund av medicinska skäl.

Det är väldigt speciellt att gå omkring här i hallen och se alla namn. Otroligt många av dem inspirerade mig när jag började med hockey och att nu vara del av samma församling känns fantastiskt, säger Lundqvist till Aftonbladet om att nu få ta en plats i Hall of Fame.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.