A-
A+

Hermansson tillbaka som vinnare efter covid

Jack Hermansson vann sin comebackmatch i UFC. Arkivbild.
Jack Hermansson vann sin comebackmatch i UFC. Arkivbild.
KampsportTT

Jack Hermansson blev sjuk i covid-19 och fick sin match uppskjuten. Men när UFC-stjärnan väl var tillbaka i oktagonen vann han sin comebackfight mot amerikanen Edmen Shahbazyan på poäng.

Jag kände mig som en nybörjare. Men jag grävde djupt, säger svenskan efter matchen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Hermansson vann matchen i Las Vegas på poäng över Shahbazyan. 32-åringen fick alla de tre domarrösterna och vann enhälligt, skriver SVT.

Nyckeln till segern var att Hermansson vid flera tillfällen kunde få ner amerikanen på mattan och samla poäng.

Det har varit en stökig tid för Jack Hermansson. Den svenske mellanviktaren var på väg upp på UFC-rankningen när han i december oväntat förlorade mot italienaren Marvin Vettori.

När Hermansson hämtat sig från den smällen kom nästa. Comebackmatchen fick skjutas upp en vecka sedan han och stora delar av teamet drabbats av covid-19 under uppladdningen i USA.

Hermansson blev sängliggande i det hus han hyrt i Houston inför matchen.

Det var värst de första tre, fyra dagarna och sedan var man bara slapp efter det. Men det var tre, fyra dagar med feber och ont i kroppen, sedan släppte det lite för varje dag, berättade Hermansson för TT inför matchen.

Jack Hermansson, från Uddevalla, bor sedan många år i Oslo och är en av de mest framgångsrika svenskarna i MMA-sportens kungaklass UFC. Han har gått 28 matcher, med 22 vinster och 6 förluster på meritlistan sedan UFC-debuten 2016.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss