A-
A+

Hetta i USA – svalkcenter öppnar

Några barn söker svalka vid Loyola Beach i Chicago på måndagen.
Några barn söker svalka vid Loyola Beach i Chicago på måndagen.
USATT-AP

Fler än 100 miljoner människor i USA uppmanas att undvika att gå ut i värmen, sedan en värmebölja lagt sig över stora delar av landet.

Annons

Annons

Flera värmerekord har slagits, när kvicksilvret rört sig upp mot 38 grader Celsius över stora delar av landet. Eftersom fuktigheten dessutom är hög känns det på många håll som temperaturer över 40 grader.

I flera städer, däribland Chicago, öppnas sex medborgarcenter där folk kan söka svalka, och staden tipsar också om att man kan ta skydd från värmen i någon av stadens 75 allmänna bibliotek.

När staden drabbades av en värmebölja 1995 omkom fler än 700 personer, vilket ledde till att Chicago började arbeta mer proaktivt för att undvika en upprepning.

I South Carolina förbereder sig valarbetare för vad som kan bli en av de varmaste primärvalsdagarna någonsin, genom att försöka att hitta sätt att skydda de köande mot hettan. Oftast är det dock betydligt färre som väljer att gå till vallokalen vid primärvalen inför ett mellanårsval jämfört med dem ett presidentvalår. Delstaten har också tillåtit förtidsröster i år för första gången, vilket 110 000 personer nappat på.

I Minneapolis i Minnesota kommer 14 skolor som saknar luftkonditionering att hålla stängt på tisdagen, och eleverna får distansundervisning i stället.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.