A-
A+

Historiska kliv utan fansen: "Sjukt tråkigt"

Gustav Backström njuter av ett historiskt kliv – men saknar supportrarna. Arkivbild.
Gustav Backström njuter av ett historiskt kliv – men saknar supportrarna. Arkivbild.
IshockeyTT

Örebro och Rögle har tagit historiska kliv i SHL.

Men supportrarna får inte vara på plats och dela glädjen.

Det är sjukt tråkigt att vi inte kan ha publik, säger Örebros Gustav Backström.

Annons

Annons

Annons

Annons

Den 26-årige Örebrobacken, som debuterat i Tre Kronor den här säsongen, fokuserar om på semifinalserien mot Växjö efter krossen och de fyra raka segrarna mot Leksand. Det var historiska segrar för ett Örebro som aldrig tidigare varit i SM-semifinal.

Men mitt i all glädje saknas supportrarna.

Det är otroligt tråkigt. Man kan ju bara tänka sig hur det hade varit att spela i ett fullsatt Behrn arena. Den känslan när vi avgjorde sista kvartsfinalen i förlängning var fantastisk även om det bara var hundra personer i hallen, men..., säger han, blir tyst och tänker in hur det hade varit med fullsatt:
Det hade varit helt otroligt.

Örebrospelarna upplever ändå supportrarnas stöd. När laget skulle i väg till första matchen i Leksand fanns supporterklubben 14-3 ute längs vägarna med hejarop och lyckönskningar. Videoklipp på sociala medier från spelarbussen visade supportrar med rökfacklor vid en rondell längs vägen.

Det stod supportrar utefter nästan hela vägen. Vi har verkligen känt stödet. Det är otroligt roligt att de kan få visa det på något sätt även en sån här säsong. Det var otroligt, säger han.

Örebro börjar borta även mot Växjö och spelar hemma på söndag.

Klubbarna tar in det lilla publikantal som är tillåtet under pandemitider – på läktaren, i loger och i arenarestaurangen när starttiderna tillåter.

Rögle sålde drygt 2 200 virtuella slutspelsbiljetter – för 50 kronor styck – under kvartsfinalserien mot Frölunda och har startat om inför semifinalerna mot Skellefteå.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Möt Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med Ulf Elfving.