A-
A+

Hjälten om avgörandet: "Smakar aldrig bättre"

Malmös Antonio Mirko Colak (#9) jublar efter att ha gjort 3–2 medan Siriusspelarna deppar.
Malmös Antonio Mirko Colak (#9) jublar efter att ha gjort 3–2 medan Siriusspelarna deppar.
FotbollTT

Sirius var på väg att sno åt sig en minst sagt viktigt poäng i bottenstriden.

Då sköt Malmö – på tilläggstid – hem alla tre poängen (3–2) och befäste sin ledarposition i guldstriden:

Definitivt en av de galnaste matcherna, säger segerskytten Antonio Colak – som är avstängd i nästa match efter sitt målfirande.

Annons

Annons

Första halvlek på Studenternas IP var småtrevlig och mållös. Den andra blev desto mer händelserik och dramatisk.

Fyra minuter efter paus fick Malmö en straff som Jo Inge Berget bombade in.

En lätt seger på gång, kanske många trodde då. Visst blev det seger – men lätt var det inte.

Två minuter efter straffmålet kvitterade Nahom Girmai Netabay till 1–1 och två minuter efter det pricksköt Edi Sylisufaj in 2–1 till Sirius som stred heroiskt framåt samtidigt som de fredade sig mot ett tungt pressande Malmö.

Snabb med bollen

Kul för publiken som fick se chanser radas upp åt båda håll och inte minst mot Siriusmålet där Malmöanfallaren Antonio Colak i 76.e minuten nickade in 2–2 och sedan, med bollen i famnen, spurtade till mittpunkten:

Självklart, jag vill maximera allt som vi gör. Jag ville vinna matchen och kände att jag ville hjälpa killarna att hålla uppe det tryck som vi hade skapat, säger Antonio Colak som sedan fick se sitt lags chanser räddas på mållinjen, gå i ribban och styras ut av Siriusmålvakten August Ahlins yttersta fingertoppar.
Otroligt frustrerande. Vi krånglar till det mer än nödvändigt, med de chanser vi skapar så ska det ju bli mål men det viktigaste var att vi trodde på det hela vägen in. Vi tappade aldrig tron på ett avgörande mål, slår Colak fast.

Annons

Annons

"Fyra finaler kvar"

Och det var den kroatiske anfallaren som gjorde det också, i 92:a minuten då Jo Inge Berget nickade in en boll mot mållinjen där Colak stod och styrde in segermålet.

Därmed blev det, till slut, tre blytunga poäng i guldstriden.

Definitivt en av de galnaste matcherna i år och när man gör ett så sent segermål som detta – dina tre poäng smakar aldrig bättre än då, säger han och fortsätter:
Vi sade innan att vi skulle se det som vi hade fem finaler kvar, säger han.

TT: Har ni avgjort guldstriden redan nu?

Nej, nej, vi har ju fyra finaler kvar men lyckas vi hålla fokus och minimera misstagen så kommer vi att hålla oss kvar i toppen. Hur det går är helt upp till oss.

Avstängd efter firandet

Att segern betydde mycket för honom själv märktes inte minst vid firandet efter segermålet då Antonio Colak sprang ut till supportrarna:

Jag är en känslosam kille som älskar att göra mål och att fira med fansen. Jag är tacksam att jag kunde bidra med mina två mål.

Segerskyttens firande ute vid läktaren gav dock – till Malmöanfallarens egna stora förvåning – gult kort vilket gör att han är avstängd i nästa allsvenska match, mot IFK Göteborg den 7 november.

Jättemärkligt. För två veckor sedan firade jag likadant i Östersund utan att något hände. Jag önskar att förbundet kunde se över de här reglerna.

TT: Hur firar du vid framtida mål, kommer du att hejda dig?

Absolut inte. Jag är en känslosam kille och kommer fira med alla känslor jag har.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.