Hockeyn i möte med Lind: "Överlevnadsfråga"

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson. Arkivbild.
Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson. Arkivbild.
IshockeyTT

I början av november ska företrädare för svensk ishockey träffa idrottsministern Amanda Lind (MP). På agendan: stödpengar för 2021.

Det är något av en överlevnadsfråga för elitsidan, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Annons

Annons

I går kom beskedet från regeringen att publikbegränsningen på 50 åskådare höjs till 300 den 1 november.

Ett viktigt steg, men för elitklubbarna innebär höjningen ingenting för att lindra den ekonomiska smärta som coronapandemin har inneburit.

Svensk idrott har fått besked av regeringen om extra stödpengar året ut. Men för 2021 är fortfarande inget bestämt.

Därför ska ishockeyns toppar, Anders Larsson tillsammans med sina ordförandekollegor i SDHL, SHL och hockeyallsvenskan träffa kultur- och idrottsministern Amanda Lind (MP) i början av november.

Publikfrågan är väldigt sammanlänkad med behovet av extra statligt stöd. Vi kommer att beskriva läget i elithockeyn och föra samtal om 2021 för där finns ännu inga besked. För oss blir det oerhört viktigt, inte minst kopplat till elithockeyn, säger Anders Larsson.

Svenska ishockeyförbundets ordförande ser regeringens publikbesked som ett första steg.

Det känns som ett positivt första steg som vi har väntat på länge. Samtidigt ska man komma ihåg att 300 betyder mycket för ungdoms- och breddishockeyn, men på elitnivå är det långtifrån vad som behövs. Förhoppningsvis kan ett kommande steg handla om att man får ta in en andel av arenans kapacitet, säger Anders Larsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons