A-
A+

Hodgson tog farväl av Selhurst Park

Roy Hodgson tackar för sig.
Roy Hodgson tackar för sig.
FotbollTT

En fotbollens gentleman tackade för sig.

Roy Hodgson, 73, fick applåder men inte det avslut han ville ha med sitt Crystal Palace hemma på Selhurst Park.

Arsenal förstörde kvällen med två sena mål som gav 3–1.

Annons

Annons

Det började på allvar på Örjans vall 1976, dit en ung engelsman från Croydon, grön som tränare, kom för att ta över Halmstads BK. En allsvensk säsong senare och Hodgson hade gjort HBK till svenska mästare.

En bedrift han genom åren sett som en av sina främsta.

Tre år senare kom det andra SM-guldet med Halmstad. Sedan dess har han levt fotbollstränarens vagabondliv med 21 olika uppdrag som klubbtränare (Oddevold, Örebro och Malmö FF i Sverige) och förbundskapten i mer än en handfull länder.

Men efter matchen mot Liverpool – en av av många klubbar han verkat i – i sista omgången på söndag tackar Hodgson för sig och går i, det går inte att säga något annat, välförtjänt pension.

"Inte lätt att säga adjö"

Det blir inte lätt att säga adjö till något som du har ägnat dig åt dagligen i 45 år, sade han på en presskonferens i tisdags.

Sportsligt handlar slutomgångarna i Premier League mest om vilka klubbar som får spela i europeisk cupfotboll nästa säsong och i vilken turnering. Slutomgången blir avgörande och den kryddas med publik på läktarna.

I begränsad omfattning får engelsmännen gå på fotboll igen – och de behöver inte som i Sverige trängas i temporärt uppförda restauranger. Som mest 10 000 – mot Sveriges åtta (8) – åskådare tillåts på de stora arenornas läktare, men enbart hemmafans.

Den här kvällen kunde Evertons och Newcastles supportrar gotta sig åt trepoängare. För Everton var det en nödvändighet att slå Wolverhampton för att haka på i kampen om Europaplatserna.

Richarlison fixade 1–0-segern. Joe Willock, lånet från Arsenal, såg till ta samma roll i Newcastle mot Sheffield United.

Annons

Annons

Tufft för Tottenham

En mindre rolig kväll hade Tottenhams anhängare. De senaste dagarna har de fått läsa och höra att anfallsstjärnan Harry Kane vill bort medan ägaren Daniel Levy försöker knyta till sig en ny manager.

Till råga på allt vann Aston Villa på Tottenham Hotspur Stadium. Ollie Watkins gjorde det vinnande 2–1-målet.

En förlust som gör att Tottenham kan missa Europa League och till och med Europa Conference League.

Tottenham ligger sjua på 59 poäng, tre bakom sexan West Ham som slog West Bromwich borta med 3–1. Ligaåttan Everton har lika många poäng som Tottenham.

I och med 3–1-segern mot Crystal Palace har även Arsenal, uppe på 58 poäng, chansen att nå internationell cupfotboll.

Liverpool klev förbi Leicester och upp som fyra efter 3–0 mot Burnley på Turf Moor.

Drama kring Europaplatserna

I den sista omgången gör trion Chelsea, Liverpool och Leicester upp om vilka två som kvalar in till Champions League tillsammans med redan klara Manchester City och Manchester United och vilken klubb som får spela i Europa League.

West Ham, Tottenham och Everton gör upp om en plats i Europa League

Arsenal tar platsen i Europa Conference League vid seger mot Brighton om Tottenham och Everton inte vinner sina matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!