A-
A+

Höghus brinner i Milano

Kraftig rök stiger från höghuset i Milano.
Kraftig rök stiger från höghuset i Milano.
ItalienTT

Ett höghus i Milano i norra Italien brinner för fullt, enligt den italienska nyhetsbyrån Ansa.

Enligt uppgifter till italienska medier ska 70 familjer bo i den 60 meter höga byggnaden, som kallas för Torre dei Moro, och som ligger i stadens södra del.

Annons

Annons

Det är ännu oklart hur många personer som kan finnas kvar i byggnaden, men en stor räddningsoperation pågår på platsen, där hundratals människor har samlats framför byggnaden.

"Vi flydde när vi kände att det luktade rök. Men jag trodde inte att det var så allvarligt", säger en kvinna som bor på 15:e våningen i huset till Ansa.

Enligt Milanos borgmästare Beppe Sala, som befinner sig på platsen, finns ännu inga uppgifter som döda eller skadade.

"Ett tjugotal personer har lämnat byggnaden – brandmän på plats bryter nu upp dörrarna på lägenheterna för att försäkra sig om att inga personer finns kvar", säger han till Ansa.

Enligt uppgifter till italienska medier ska branden ha startat på den 15:e våningen, men brandorsaken är ännu okänd. En kvinna som bor i huset säger till den italienska dagstidningen La Stampa att elden snabbt spred sig genom den fasadpanel som täcker byggnaden.

"Vi hade hört att panelen var brandsäker – i själva verket brann den som om den hade varit gjord av smör", säger hon till tidningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!