Holméns flytt gav ett lyft – och ny blågul chans

'Kul att vara tillbaka i landslaget' tycker Sebastian Holmén. Här är han tillsammans med Ludwig Augustinsson på en pressträff inför lördagens Nations League-möte med Frankrike på Friends.
"Kul att vara tillbaka i landslaget" tycker Sebastian Holmén. Här är han tillsammans med Ludwig Augustinsson på en pressträff inför lördagens Nations League-möte med Frankrike på Friends.
FotbollTT

Lagkaptenen Andreas Granqvists skadebekymmer öppnar dörren till landslaget igen för Sebastian Holmén, 28.

Jag är jätteglad att vara tillbaka. Det är nästan tre år sedan jag var med. Så det är på tiden, känns det som, säger han.

Annons

Annons

För de mindre initierade fotbollskännarna är Holmén något av en doldis. Efter några starka säsonger med Elfsborg i allsvenskan tog han steget till Dynamo Moskva och ryska ligan för att förra sommaren flytta till Willem II och den nederländska ligan.

Jag flyttade till Holland för att komma närmare landslaget. Både jag och laget gjorde en väldigt bra säsong. Så det här är jättekul, det är skönt att få det kvittot att jag gjort det bra, säger Holmén om att på nytt få chansen under förbundskaptenen Janne Andersson.

Tydlig roll i klubblaget

Senast det hände var i VM-kvalet 2017. Då var Holmén med på samlingen mot Luxemburg och Nederländerna, utan att få speltid.

I Willem II fick han tidigt en tydlig roll och stortrivs.

Jag har alltid varit en ganska offensiv mittback, jag har mina styrkor i det egna spelet med bollen. I Holland har det passat mig väldigt bra. Det är en offensiv liga där man tutar och kör. Det har passat mig bra. Jag har varit med i uppbyggnadsfasen i laget, fått ta för mig. Vi har ett ungt lag och jag har fått ta ansvar. Jag tycker att jag gjort det. Jag hade en lite mer tillbakadragen roll i Ryssland, säger Sebastian Holmén.

I Andreas Granqvist frånvaro lär Victor Nilsson Lindelöf bilda mittbackspar med Pontus Jansson. Nations League-mötena med Frankrike (lördag) och Portugal (tisdag) kommer tätt och att det är tidigt på säsongen, två faktorer som kan öppna för att Janne Andersson skiftar en hel del.

Annons

Annons

På en ny nivå

Holmén räds inte uppgiften om han får den, trots klassen på motståndet.

Man kan inte gå in och vara rädd för motståndaren, då har man redan förlorat. Det ska bara bli jättekul. Det här är en nivå jag inte riktigt varit på tidigare, men jag ser fram emot det här och hoppas få lite speltid för att mäta mig med de allra bästa.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons