A-
A+

Homofobiskt hat mot Cavallo: "Saknar ord"

'Det här är ett bevis på vilka problem som vi som samhälle fortfarande har att hantera 2022', skriver Adelaide Uniteds försvarare Josh Cavallo efter att ha utsatts för homofobiska tillmälen i lördagens match. Arkivbild.
"Det här är ett bevis på vilka problem som vi som samhälle fortfarande har att hantera 2022", skriver Adelaide Uniteds försvarare Josh Cavallo efter att ha utsatts för homofobiska tillmälen i lördagens match. Arkivbild.
FotbollTT-AP

Annons

Annons

Adelaide Uniteds försvarare Josh Cavallo uppger att publiken riktade homofobiska tillmälen mot honom under lördagens match mot Melbourne Victory.

Cavallo, som i oktober förra året blev den förste manlige professionelle fotbollsspelaren att komma ut som homosexuell på över 30 år, skriver på sociala medier att han "saknar ord" för att beskriva besvikelsen över de glåpord som han fick ta emot.

"Det här är ett bevis på vilka problem som vi som samhälle fortfarande har att hantera 2022", skriver Cavallo.

Ligan fördömer agerandet och säger i ett uttalande att man är "chockade och ledsna" att höra om det som Josh Cavallo utsattes för.

"Mobbning, trakasserier och glåpord hör inte hemma i australisk fotboll och vi har inget tolerans för sådant beteende", heter det i uttalandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.