A-
A+

Hon får huvudrollen i Martina Haags film

Alexandra Rapaport spelar huvudrollen i Martina Haags kommande filmer. Pressbild.
Alexandra Rapaport spelar huvudrollen i Martina Haags kommande filmer. Pressbild.
FilmTT

Nu är det klart vem som får huvudrollen i filmatiseringen av Martina Haags böcker. Alexandra Rapaport har tackat ja till filmen som bland annat bygger på uppmärksammade "Det är något som inte stämmer".

Annons

Annons

"Det ska bli oerhört roligt att spela en huvudroll i långfilmsformatet igen! Böckerna berörde mig på djupet, det var så mycket jag kunde relatera till. Särskilt boken 'Det är något som inte stämmer' lyfter en kvinnas berättelse i ett avgörande skeende i livet, vilket är viktigt för mig personligen", säger Alexandra Rapaport i ett pressmeddelande.

Filmen, som börjar spelas in våren 2022, utgår från självbiografiskt färgade "Det är något som inte stämmer" och "Livet går så fort. Och så långsamt". Den förstnämnda fick priset Årets bok 2016 och var också den mest utlånade boken på biblioteket samma år. Martina Haag, som har skrivit böckerna, kommer också att regissera filmen.

"För mig var det ett självklart val att Alexandra skulle spela huvudrollen i filmen", säger Martina Haag i pressmeddelandet.

Just nu är Rapaport aktuell i tv-serien "Heder".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!