A-
A+

Hon spelar nya Ronja Rövardotter

Kerstin Linden från Stockholm spelar Ronja Rövardotter i Viaplays kommande tv-serie om Astrid Lindgrens älskade rövardotter. Pressbild.
Kerstin Linden från Stockholm spelar Ronja Rövardotter i Viaplays kommande tv-serie om Astrid Lindgrens älskade rövardotter. Pressbild.
FilmTT

Äntligen är det klart vem som får den eftertraktade rollen som Ronja Rövardotter i nytolkningen av Astrid Lindgrens sista stora roman.

Annons

Annons

Jack Bergenholtz Henriksson spelar Birk Borkason och Kerstin Linden spelar Ronja Rövardotter i nytolkningen av Astrid Lindgrens 'Romeo och Julia'-berättelse. Pressbild.
Jack Bergenholtz Henriksson spelar Birk Borkason och Kerstin Linden spelar Ronja Rövardotter i nytolkningen av Astrid Lindgrens "Romeo och Julia"-berättelse. Pressbild.

Närmare 4 000 provspelningar över hela landet har genomförts – och valet föll till slut på 14-åriga barnskådespelaren Kerstin Linden från Stockholm.

"Det känns helt fantastiskt att få göra rollen som Ronja. Det här är verkligen en stor dröm som går i uppfyllelse", säger hon i ett pressmeddelande.

Kerstin Linden har tidigare setts i rollen som Lill-Märta i "Utvandrarna" (2021).

Inspelningen av Viaplays nytolkning har precis börjat och i övriga roller syns Jack Bergenholtz Henriksson som vännen Birk Borkason, Christopher Wagelin som Mattis, Krista Kosonen som Lovis, Sverrir Gudnason som Borka och Maria Nohra som Undis.

Astrid Lindgrens älskade "Romeo och Julia"-berättelse om rövarungarna Ronja och Birk publicerades 1980 och har hittills sålt i elva miljoner exemplar världen över. Boken blev 1984 en lika älskad film i regi av Tage Danielsson – hans sista film som regissör.

Tv-serien om Ronja Rövardotter består av tolv avsnitt som är uppdelade på två säsonger. Manuset är skrivet av "Bron"-skaparen Hans Rosenfeldt och den första säsongen regisseras av "En kunglig affär"-regissören Lisa James Larsson.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om vilken film regissören Lisa James Larsson gjort tidigare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.