A-
A+

Hongkongledare lovar billigare bostäder

Hongkongs ledare Carrie Lam.
Hongkongs ledare Carrie Lam.
HongkongTT-Reuters

Bostadsfrågan står i centrum då Hongkongs ledare sätter den politiska kursen för det kommande året.

Carrie Lam hyllar den nya, hårt kritiserade säkerhetslagen som en stabiliserande faktor för den på pappret självstyrande regionen.

Annons

Annons

Hongkong är redo för en ekonomisk "nystart", konstaterar Carrie Lam i ett årligt tal där politiken stakas ut. En viktig del blir att förbättra möjligheterna för de 7,5 miljoner Hongkongborna att skaffa ett boende till rimlig penning, enligt Lam, som säger att hon har tagit del av "allmänhetens oro".

Att ordna med anständigt boende till alla är det främsta målet för min bostadspolitik. Jag har tittat närmare på utvecklingen och lagt fram min syn på saken.

Hongkong kontrollerades fram till 1997 av Storbritannien. Vid överlämnandet till Kina lovade Pekingregimen att upprätthålla demokratiska fri- och rättigheter till år 2047, men förra årets säkerhetslag anses allmänt både kraftigt ha beskurit friheten och gjort slut på regionens relativa oberoende från Fastlandskina.

Lam ser dock lagen som ett positivt steg.

Lyckligtvis har införandet av den nationella säkerhetslagen och förbättringarna i valsystemet återupprättat säkerhet och stabilitet i samhället, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.