Hopp om spel för Blackstenius – trots allt

Hinner Stina Blackstenius och Mimmi Larsson bli spelklara till torsdagens match?
Hinner Stina Blackstenius och Mimmi Larsson bli spelklara till torsdagens match?
FotbollTT

Förbundskapten Peter Gerhardsson hade räknat bort lårskadade Stina Blackstenius inför EM-kvalet mot Ungern på torsdag.

Men nu tänder landslagsläkaren hoppet om spel för anfallsstjärnan.

Hennes utveckling har varit fantastisk, säger Houman Ebrahimi.

Annons

Annons

Förra veckan lämnade målvakten Hedvig Lindahl, högerbacken Hanna Glas och anfallaren Fridolina Rolfö återbud. Men flera frågetecken kvarstår inför EM-kvalmatcherna i fotboll mot Ungern hemma på torsdag, och mot Island borta nästa tisdag.

Anfallarna Stina Blackstenius – ofta förstavalet på topp i landslaget – och Mimmi Larsson – som har öst in mål i allsvenskan i år – rehabtränar båda för skador i baksidan av låret och Peter Gerhardsson sade under trupputtagningen att han inte räknade med att Blackstenius skulle vara redo till Ungern-matchen.

"Fantastisk utveckling"

Men rehabiliteringen går fort framåt för de båda anfallarna och läkaren Houman Ebrahimi stänger inte dörren helt. På måndagens träning på Kamratgården i Göteborg tränade framför allt Blackstenius oväntat obehindrat och klev inte av de gemensamma övningarna förrän efter en timme.

Hennes utveckling har varit fantastisk, liksom Mimmis. Så vi tänker ta ett beslut i morgon (tisdag), säger Ebrahimi.

Efter den första timmen gick Göteborgsanfallaren Blackstenius över till löpträning på egen hand medan Mimmi Larsson, till vardags i Rosengård, körde rehabträning även tidigare under passet.

Stina har kommit lite längre i sin rehabiliteringsfas än Mimmi, men jag tror att Mimmi snart är ikapp. Det såg väldigt bra ut i dag.

Men det återstår fortfarande att se om de verkligen kommer hinna bli tillgängliga för spel.

Jag kan inte uttala mig om det i dag, säger Ebrahimi.

Annons

Annons

Gerhardsson van

Det har också funnits viss oro för vänsterbacken Jonna Andersson, som stod över Chelseas ligamatch i helgen. Men hon ska vara redo för spel, liksom Real Madrids Sofia Jakobsson, som höll sig vid sidan av planen under vissa av måndagens övningar.

De kommer hit med olika förutsättningar bara, med resa och belastning, så särskilt den första träningen blir väldigt individuellt anpassad, säger Houman Ebrahimi.

Förbundskapten Peter Gerhardsson låter inte heller särskilt oroad trots de många frågetecknen.

Om det är något man är van vid att handskas med så är det återbud, säger Gerhardsson.
Jag vill att alla 25 spelare ska vara påkopplade för att starta matchen på torsdag. Den inställningen måste man gå in med som spelare.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons