"Hoppades att hans Instagram blivit hackad"

Emil Iversen (till vänster) och Petter Northug blev väldigt goda vänner i skidlandslaget. Arkivbild.
Emil Iversen (till vänster) och Petter Northug blev väldigt goda vänner i skidlandslaget. Arkivbild.
SkidorTT-NTB

Emil Iversen och Petter Northug var väldigt nära vänner i skidlandslaget. Nu är Iversen redo att stötta sin kamrat i det han kallar för Northugs "tuffaste kamp".

Annons

Annons

Jag blev förvånad, ledsen och besviken. Ett tag hoppades jag att hans Instagram-konto blivit hackat. Det gjorde ont att läsa – och jag fick läsa det om och om igen för att förstå vad där stod, säger Iversen till NRK efter att Northug berättat att han åkt fast för narkotikainnehav och fortkörning.

Iversen, som har haft Northug som sin stora förebild sedan han var ung, är tydlig med att narkotika är något man bör hålla sig långt ifrån, men säger att han kommer att finnas där för sin vän framöver.

Petter har klantat sig igen, och detta blir hans tuffaste kamp någonsin. Men han har ett val, han kan kavla upp ärmarna och agera. Nu är det antingen eller. Men jag är säker på att han klarar det. Och jag hoppas verkligen det, säger Iversen.

Polisen, som misstänker att Northug kört påverkad, inväntar resultat av blodprovet som togs natten till fredag och kommer att förhöra norrmannen i veckan, enligt NTB.

Northug har själv lagt sig platt efter det inträffade.

"Jag har begått ett stort misstag. Jag är förtvivlad och rädd över vad framtiden ska ge, och otroligt ledsen för alla som jag har svikit, igen. Jag vet att det nu blir en rättsprocess. Då ska jag ta ansvar för det jag gjort", skrev han på Instagram i fredags kväll.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons