A-
A+

"Hoppas att det blir bra inne i bubblan"

Janne Andersson under onsdagens pressträff.
Janne Andersson under onsdagens pressträff.
FotbollTT

Efter några dagar utanför bubblan är den svenska EM-truppen samlade igen.

Och ingen coronasmitta har letat in sig i truppen efter ledigheten.

Nu hoppas vi att det ska bli bra när vi är inne i bubblan igen, blir det inte det så får vi hantera det, säger Janne Andersson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotbolls-EM är mindre än två veckor bort men redan nu har en spelare tvingats kasta in handduken på grund av covid-19. Nederländernas målvakt Jasper Cillessen testade positivt vilket gjorde att förbundskaptenen Frank de Boer strök honom från truppen.

Det svenska landslaget har bytt Båstad mot Stockholm och fick efter lördagens träningsmatch mot Finland några dagars ledighet utanför bubblan.

På presskonferensen inför onsdagens träning fick Janne Andersson frågan om han är orolig över att få in smitta i truppen.

Det är klart att man har lärt sig leva med det. Det är tråkigt att behöva fundera på det, men det är klart att det finns med någonstans. Samtidigt tyckte vi att det var viktigt att spelarna kunde komma hem några dagar och få frisk luft. De har försökt se till att vara med nära och kära och inte ute i massa andra sammanhang. Jag har själv jobbat på i trädgården, säger förbundskaptenen.

Han fortsätter:

Nu hoppas vi att det ska bli bra när vi är inne i bubblan igen. Blir det inte det så får vi hantera det. Det är en konstig situation att vi fortfarande behöver tänka på det, men vi har valt det här upplägget och hoppas på att det ska bli bra nu, säger Andersson.

Spelarna gjorde under onsdagen sin första träning i Stockholm och samtliga spelare testade negativt för covid-19, meddelar landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson. Truppen kommer från och med nu befinna sig i en EM-bubbla fram till dess att mästerskapet är slut.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!