A-
A+

Hovrätten fastställer livstid för bromord

I september 2020 hittades en man skjuten till döds på på Årstabron i södra Stockholm.
I september 2020 hittades en man skjuten till döds på på Årstabron i södra Stockholm.
BrottTT

Hovrätten fastställer de straff som delades ut i tingsrätten efter mordet på Årstabron i södra Stockholm – livstids fängelse.

Annons

Annons

I september 2020 hittades en man skjuten till döds på gång- och cykelbron. De tre män som dömdes för mordet av Södertörns tingsrätt överklagade till Svea hovrätt som under förmiddagen meddelade att de fastställer tingsrättens dom.

En 21-åring och en 28-åring dömdes av Södertörns tingsrätt för att ha mördat mannen. 28-åringen dömdes till livstids fängelse och den yngre mannen till 14 års fängelse eftersom han var 20 år när brottet begicks.

En 30-årig man dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för anstiftan av mord. Även han har i sitt överklagande yrkat på att frias alternativt att han ska få ett mildare straff.

Hovrätten, som alltså går på tingsrättens linje, skriver i ett pressmeddelande:

"Bevisningen i målet har till stor del utgjorts av meddelanden från krypterade chattar, men teknisk bevisning och vittnesuppgifter har också haft betydelse.

Hovrätten instämmer helt i tingsrättens bedömningar av vad som är bevisat i målet, hur brotten ska rubriceras, hur långa fängelsestraffen ska vara och att skadestånd till de efterlevande ska utgå. Hovrätten har därför fastställt tingsrättens dom."

I pressmeddelandet säger rättens ordförande, hovrättslagmannen Lars Dirke:

"Tingsrätten har dömt männen efter en grundlig genomgång av bevisningen, och hovrätten har i alla delar instämt i tingsrättens bedömningar."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.